Annonce
Esbjerg

Kendt erhvervs-familie i Esbjerg støtter Olsen Banden-statue med 50.000 kroner

Per Bonnichsen Jensen er manden bag det store esbjergensiske speditionsfirma N&K Spedition. Sammen med sine døtre Terese (billedet) og Christinna har han via deres fælles holdingsselskab støttet bestræbelserne på at resjse en Olsenbanden-statue. Det har de gjort med 50.000 kroner, som indebærer, at de får en statue i miniatureudgave samt familiens navn på den rigtige statue. Privatfoto
Familien bag det store transportfirma N & K Spedition er en af bidragyderne i forsøget på at indsamle midler til at få opstillet en bronzestatue i fuld størrelse af Olsen Banden. Folketingsmedlem Anders Kronborg (S) og byrådspolitiker Anders Rohr Jørgensen (V) har også investeret.
Annonce

Esbjerg: Erik Balling og Henning Bahs' folkekære Olsen Banden bestående af Egon, Benny og Kjeld personificeret ved Ove Sprogøe, Morten Grunwald og Poul Bundgaard er et stykke dansk kulturhistorie og fortjener en statue i legemsstørrelse opstillet ved Nordisk Film, mener mange.

Derfor er der sat gang i en landsdækkende indsamling til hædersbevisningen, og blandt støtterne ses også den kendte, esbjergensiske erhvervsfamilie Bonnichsen, der står bag det store transportfirma N & K Spedition - i dag et af Europas største speditionsfirmaer.

Initiativtager og tovholder på Olsen Banden-statuen, der skal opstilles på Tingstedet i Valby ved Nordisk Film, er Henrik Hansen, og hans mål er at indsamle i omegnen af halvanden million kroner. Det gøres blandt andet ved at sælge otte bronze-statuetter á 40.000 kroner og 100 resin-statuetter á 5.000 kroner af den folkekære Olsen Banden.

Bonnichsen-familien har således købt en af de få udbudte bronze-statuetter og lagt 10.000 kroner oveni. Det sidste sikrer, at man får sit eller firmaets navn på en plade med særlige sponsorer.

Kort om

  • Den kendte esbjergensiske erhvervsmand Per Bonnichsen Jensen stiftede N & K Spedition i 1988. Firmaet er i dag blandt landets største speditionsfirmaer, og Per B. Jensen er trods en fusion for et par år siden med en hollandsk gigant, der samtidig gjorde N & K Spedition til en af Europas største inden for køletransporter, fortsat medejer med den næststørste ejerandel.
  • Via selskabet Bonnichsen Holding, som også tæller døtrene Christinna og Terese, stiftede Per Bonnichsen Jensen i 2018 selskabet Vibegårds Gartneri A/S med det formål at etablere produktion af medicinsk cannabis.
Annonce

Holding-indkøb

Der er familien Bonnichsens holdningselskab, der er køberen af bronze-statuetten, oplyser Terese Bonnichsen, sponsorchef og datter af firmastifter Per Bonnichsen Jensen. Også Per B. Jensens anden datter Christinna Bonnichsen er med i holdingselskabet:

- Olsen Banden er jo et stykke dansk kulturhistorie, og idéen om at markere og hædre Olsen Banden, der endte med at blive dansk folkeeje, er noget, vi gerne ville være en del af. For Danmark som helhed er statuen et fantastisk varemærke - lidt ligesom Den Lille Havfrue. Jeg har også selv massevis af gode barndomsminder med Olsen Banden-filmene, siger 30-årige Terese Bonnichsen, der hørte om projektet gennem en anden esbjergenser, som også har investeret et beløb i en statuette af Olsen Banden, nemlig folketingsmedlem Anders Kronborg (S).

Anders Kronborg "nøjedes" dog med at købe en resin-statuette til 5.000 kroner, men den er han ikke mindre begejstret for:

- Jeg har fra ganske lille nydt en god film med Olsen-banden – og sandheden er vel, at man ikke kan finde et dansk hjem, hvor der ikke kan gengives et par replikker fra manuskripterne skrevet af Erik Balling og Henning Bahs. Kultur er mange ting, og en statue af Olsen-banden handler for mig om langt mere end tre personer, der går på række. Den handler derimod om en meget vigtig periode i dansk film- og fjernsynshistorie, siger Anders Kronborg.

Annonce

Statuette i Ribe

Endnu en lokalkendt politiker har i øvrigt valgt at støtte projektet ved at købe en resin-statuette - Venstre-manden Anders Rohr Jørgensen, Ribe.

Olsen-banden-filmene er instrueret af Erik Balling. Han og Henning Bahs skrev manuskripterne til de første 13 film, der alle i deres essens handler om Egon Olsen, Benny Frandsen og Kjeld Jensen og deres utrættelige bestræbelser på at stjæle millioner. Filmene er produceret af Nordisk Film fra 1968 til 1998 og er blandt de mest sete film i danske biografer.

Er man selv interesseret i en statuette, kan man kontakte Henrik Hansen på ica@mail.dk. Projektet støttes af Nordisk Film samt både den danske og tyske Olsen Banden Fanklub. Man kan også læse mere om projektet på: https://www.facebook.com/groups/olsenbandenfanklubdk/

Skidegodt, Egon - statuetten i resin, som blandt andre folketingsmedlem Anders Kronborg (S) og medlem af Esbjerg Byråd, Anders Rohr Jørgensen (V), hver især har købt et eksemplar af. Bonnichsen-familien har også købt en statuette - dog i bronze - samt støttet med yderligere 10.000 kroner, alt i alt 50.000 kroner. Foto: Henrik Hildebrandt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce