Annonce
Esbjerg

Kendt erhvervsmægler giver ”Kongens Allé” dumpekarakter: - Bevar Danmarks længste gågade

Eivind Dam Jensen er alt andet end begejstret for forslaget om at forkorte Kongensgade og omdanne den strækning, hvor han formidler flere ledige lejemål, til en gade med sivetrafik. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen
I butikkerne er der bred opbakning til caféejers kontroversielle forslag om at forkorte Kongensgade og omdanne strækningen ned mod Stormgade til en allé med sivetrafik, men en af områdets store ejendomsmæglere sætter hælene i.
Annonce

Esbjerg: - Tænk jer rigtig godt om, inden I ødelægger det, der engang var en af Esbjergs allerstørste attraktioner og succeser: Danmarks længste gågade.

Sådan lyder advarslen fra ejendomsmægler Eivind Dam Jensen, der blandt andet står for salg og udlejning af en række butiks- og erhvervslokaler i Kongensgade.

Advarslen kommer som reaktion på den seneste uges debat om udviklingen af Kongensgade. Et kontroversielt forslag om at afskære gågaden allerede ved Kronprinsensgade og i stedet omdanne strækningen ned mod Stormgade til ”Kongens Allé” med ensrettet trafik, korttidsparkering, bænke og bymiljø har medvind. Ophavsmand til idéen er Mark Mikkelsen, indehaver af Café Guldægget med en afdeling i den omtalte ende af gågaden, og han får opbakning af flere nabo-butikker og kunder, ligesom man fra politisk side er lun på idéen.

Stemningen er dog anderledes kølig hos E. Dam Jensen. Mægleren er alt andet end begejstret for forslaget om at forkorte Kongensgade og omdanne den strækning, hvor han formidler flere ledige lejemål, til en gade med sivetrafik.

- Som en af de ejendomsmæglere, der gennem tiden har formidlet flest butikslejemål i Kongensgade og skaffet flere nye kædebutikker til byen, ved jeg om nogen, hvordan gågaden med de mange flotte ejendomme og butikker har kunne imponere udefrakommende kæder og investorer. Esbjerg har ikke så forfærdeligt meget unikt at bryste sig af, men en ting er - og har altid været - et særkende og en stolthed for Esbjerg, og det er, at vi har Danmarks længste gågade. Den skal vi værne om, mener Eivind Dam Jensen.

Udover at være ejendomsmægler har Eivind Dam Jensen en fortid som stifter af ejendomsaktieselskabet Bangs Gård med flere centrale besiddelser i Esbjerg centrum. For et par år siden udtrådte han af virksomheden i forbindelse med et generationsskifte. Det er i dag administrerende direktør Mads Dam Jensen, der sammen med søsteren Mia Dam Karkov ejer Bangs Gård.

- For at undgå enhver snak om brødnid, vil jeg gerne præcisere, at jeg i dag ingen ejerinteresser har i nogen som helst ejendomme i Kongensgade, siger Eivind Dam Jensen.

Esbjerg har ikke så forfærdeligt meget unikt at bryste sig af, men en ting er - og har altid været - et særkende og en stolthed for Esbjerg, og det er, at vi har Danmarks længste gågade. Den skal vi værne om.

Eivind Dam Jensen

Annonce

Butiksdød kræver tid

Debatten om Kongensgade er en konsekvens af den butiksdød, der gennem længere tid har plaget særligt den ene ende af Esbjergs kilometerlange gågade. I øjeblikket er kun 12 ud af 26 lejemål på strækningen mellem Kronprinsensgade og Stormgade lejet ud.

Eivind Dam Jensen maner dog til ro. Han har netop udlejet Kongensgade nummer 36 og 53, hvor henholdsvis Wagner og BR har haft hjemme, og han tror på, at de manglende lejere med tiden dukker op.

- Detailhandelen i Esbjerg har det svært, det ved vi alle. Først stigende nethandel, så finanskrise, dernæst opgravning og ny belægning. Men det skal jo være skidt, før det kan blive godt, siger mægleren.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Venstre blæser til kamp mod overnatningskrav: Koster turistbranchen milliarder

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce