Annonce
Esbjerg

Kendt Fanø-restaurant dropper madelskere: Udlejningsbureau flytter ind

Postvejen 16 huser i dag en kendt familierestaurant, men i 2020 flytter et udlejningsbureau ind i underetagen. Pressefoto
Familierestauranten Fanø kommer ikke længere til at huse madglade gæster. I stedet skal underetagen nu rumme Fanøs mange feriegæster på udkig efter blandt andet sommerhuse.

Fanø: Snart kan Sol og Strand Fanøs kunder se frem til nye omgivelser.

Selv om Hovedgaden 12 i mange år har lagt rammer om Sol og Strands lokale afdeling på Fanø, har bureauet nu fået så stor succes, at lokalerne ikke længere kan leve op til det ønskede serviceniveau. Derfor rykker bureauet rødderne op til 1. januar 2020 for at flytte i de hyggelige rammer på Postvejen 16. Det ser bureauchef Kent Nymark frem til.

- Vores nuværende kontor på hovedgaden er efterhånden blevet for trangt til at servicere og tage hånd om de mange feriegæster og husejere, så vi er ovenud glade for, at den her mulighed har vist sig, siger Kent Nymark.

Annonce

Vores nuværende kontor på hovedgaden er efterhånden blevet for trangt til at servicere og tage hånd om de mange feriegæster og husejere, så vi er ovenud glade for, at den her mulighed har vist sig.

Kent Nymark, bureauchef Sol og Strand Fanø

Familierestaurant Fanø lukker

Postvejen 16 har de sidste syv år rummet utallige spisende gæster. På adressen ligger Familierestauranten Fanø nemlig, men restauranten havde sidste åbningsdag den 22. september.

Restauranten har i årenes løb været en stor succes, men husets underetage skal nu udlejes til Sol og Strand Fanø.

- Vi er ikke stoppet, men Sol og Strand kom med et tilbud, vi ikke kunne sige nej til. Det er ikke til at vide, hvad vi nu finder på, siger ejeren Kirsten Kirkegaard.

I øjeblikket er hun og hendes mand Kurt Kirkegaard ved at pakke restauranten ned, så den kan blive klar til udlejningsfirmaet.

Pakkes ned og pakkes ud

Før Sol og Strand Fanø kan flytte ind i restaurantens lokaler, står der et større oprydnings- og renoveringsprojekt foran dem. Håndværkerne er allerede travlt beskæftiget med at modernisere restaurantrammerne, så de passer til udlejningsbureauets behov.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Naturligvis har bro følger

Før etableringen af den faste forbindelse over Storebælt var den ingen ende på bekymringerne. Fisk, fugle og pattedyr ville blive truet, måtte man dengang forstå. Efter hensynet til samfundets interesser samt følgerne for flora og fauna blev holdt op mod hinanden, blev bro og togtunnel alligevel bygget. Som bekendt gik verden ikke under. Nu foreligger en rapport om de naturmæssige konsekvenser af en bro mellem Als og Fyn. Vurderingen blev udarbejdet i januar, men er først nu offentliggjort. Forklaringen på forsinkelsen er ukendt, men måske har Vejdirektoratet slet og ret skammet sig over konklusionens banalitet. Broen vil medføre uoprettelig påvirkning af natur og dyrelivet både i anlægs- og driftsfasen. Naturen vil blive påført skader, der ikke kan gøres om, vurderer specialisterne således. Og ja, det er givetvis korrekt. Sådanne konsekvenser ligger i anlægsarbejders natur. Selv en mindre cykelsti forandrer landskabet for bestandigt. Musereder bliver ødelagt, frøer fordrevet og regnormene kan ikke længere komme op. Men skulle man af den grund undlade at sikre børns liv og førlighed på skolevejen? Svaret giver vist sig selv. Naturligvis er sammenligningen sat på spidsen og konsekvenserne af et brobyggeri ulig større end følgerne af en cykelsti. Men der kan alligevel drages nogenlunde ens konklusioner. Fordele og ulemper skal afvejes. Vi skal passe på vores miljø – ikke mindst når der er tale om et sårbart område som farvandet mellem Als og Fyn. Vil byggeri og drift have katastrofale konsekvenser for naturen, må planerne opgives. Broen skal heller ikke etableres, hvis det ikke giver overordnet mening økonomisk og samfundsmæssigt. Til gengæld skal der bygges, hvis hensynet til vores fælles bedste taler for det, og der ikke er udsigt til virkelig alvorlige skader på omgivelserne. Vi må ikke ende samme sted, som vores naboer mod syd, hvor naturklager kan forsinke etableringen af vigtig infrastruktur i år eller nogle gange ligefrem årtier.

Team Esbjerg

Dagens gode nyhed: Esbjergs håndbolddronnning laver ny aftale - derfor forlænger Estavana Polman

Annonce