Annonce
Erhverv

Kendt politisk kommentator hjælper Koldings havnevirksomheder i 'overlevelseskamp'

En række af havnevirksomhederne har hyret kommunikationsrådgiver Michael Kristiansen, der driver Kristiansen+Partners, til at hjælpe med det som talsmanden for virksomhederne kalder en "overlevelseskamp". Michael Kristiansen har blandt andet været spindoktor for Anders Fogh Rasmussen (V). Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
I et forsøg på at råbe byrådet op har havnevirksomhederne på Kolding Havn hyret den tidligere spindoktor for Anders Fogh Rasmussen og nuværende kommunikationsrådgiver og politisk kommentator Michael Kristiansen til at hjælpe med at kæmpe deres sag om havnens fremtid.

Kolding: Det er et spørgsmål om liv eller død, lyder det fra havnevirksomhederne, og i kampen for overlevelse har en række havnevirksomheder hyret en ekstern rådgiver, der kan hjælpe med kommunikationen, lobbyarbejde og med at samle trådene.

Valget er her faldet på kommunikationsrådgiver Michael Kristiansen, der tidligere blandt andet har været særlig rådgiver for statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), og som også er den ene halvdel af kommentatorparret Mogensen & Kristiansen på programmet af samme navn på TV2 News.

- Hele det her spørgsmål er meget vigtigt. Det handler om vores eksistens på Kolding Havn, så derfor har vi brug for hjælp. Vi har derfor søgt rådgivning, så vi bedst kan komme igennem med budskabet, så byrådet forstår, at det her er alvorligt. Det juridiske grundlag for at nedlægge havnene og skabe både boliger og virksomheder hviler på et meget tyndt grundlag, siger Michael Frihagen, der er talsmand for de 12 virksomheder på havnen og administrerende direktør i transport- og logistikvirksomheden H. Daugaard

I december 2019 ændrede et enigt byrådet beslutningen om at afvikle havnen over 25 år. Nu gik byrådet efter en både-og-løsning, hvor der er plads til både boliger og erhvervshavn. Men det er ikke en gangbar løsning ifølge havnevirksomhederne, hvilket 12 virksomheder mandag meddelte i et åbent brev til byrådet, og det er blandt andet i sådanne sammenhænge, rådgiveren hjælper.

Annonce

- Hele det her spørgsmål er meget vigtigt. Det handler om vores eksistens på Kolding Havn, så derfor har vi brug for hjælp. Vi har derfor søgt rådgivning, så vi bedst kan komme igennem med budskabet, så byrådet forstår, at det her er alvorligt.

Michael Frihagen, direktør i H. Daugaard

Lobbyarbejde for havnen

Efter forliget i december 2019 gik flere af havnevirksomhederne sammen for at hyre Michael Kristiansen.

- Alle bidragydere er etableret på Kolding Havn, så der er ikke sponsorer i baglandet, der er med til at løfte, og det er ikke et svimlende beløb. Det er ikke alle virksomheder, der er med, men langt de fleste, siger Michael Frihagen.

Hvorfor har I netop valgt Michael Kristiansen?

- Der var to i spil, og valget faldt på ham. Han styrer kommunikation i forhold til medier. Han kender det her game, og så arbejder han for os på lobbyisme-siden. Det er i forhold til blandt andet Dansk Industri og Landbrug & Fødevarer, der kunne tænkes at være en interesse i at bevare Kolding Havn, siger Michael Frihagen.

Hvad kan han, som I ikke selv kan løfte?

- Det er ligesom, når vi har ekstra travlt, og man så hyrer ekstra kræfter ind. Det gør vi også i virksomhederne. Samtidig er det lidt smart, at det ikke er en af os selv, der styrer tingene. Han ser tingene lidt udefra, siger Michael Frihagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

112

Lokal mand sigtet for røveri af ATV

Annonce