Annonce
Tønder

Kendt rejsebureau går konkurs: Har ikke solgt en rejse siden 1. marts

Et foto fra gode tider: I efteråret 2018 overtog Rasmus og Betina Schmidt (tv) det Tønder-baserede rejsebureau Jasø Rejser fra Maj-Britt og Jan Sønnichsen. Fredag eftermiddag kom meldingen, at bureauet har indgivet en selvvalgt konkursbegæring. Privatfoto
Det tidligere Tønder-baserede rejsebureau Jasø Rejser har ikke solgt en rejse siden 1. marts og smider håndklædet i ringen.
Annonce

TØNDER: - Det er med stor sorg og frustration, at vi må meddele, at Jasø Rejser desværre må begære sig selv konkurs – med ingen solgte rejser siden 1. marts og desværre heller ikke udsigt til at det kommer igen lige foreløbig, er vi nødt til at kaste håndklædet i ringen.

Sådan siger direktør for det tidligere Tønder-baserede rejsebureau JASØ Rejser, Betina Schmidt, i en udsendt pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Hun overtog virksomheden i efteråret 2018 efter Maj-Britt og Jan Sønnichsen, der havde drevet Jasø i mere end 30 år. I februar i år besluttede Betina Schmidt, der udover Jasø Rejser også ejer rejsebureauerne Findminrejse.dk og Aktivferie.dk, at lukke kontoret på Torvet i Tønder, for at samle alle medarbejdere og aktiviteter fra de tre rejsebureauer på en fælles adresse i Fredericia.

Det er også herfra, at konkursbegæringen kommer nu.

Vi har mange kunder, der har handlet rejser hos os i mange år, og det gør rigtig ondt at skuffe dem og alle andre, der har brugt Jasø Rejser som formidler.

Betina Schmidt, direktør, Jasø Rejser

Annonce

Turbulente måneder

Jasø Rejser er det, man kalder et formidler-rejsebureau, der er forhandler for mange tyske charter-arrangører. Det gjorde virksomheden ekstremt sårbar i den aktuelle corona-krise.

- Vi har haft medarbejderne til at sælge rejser det sidste halve år, rejser, som nu bliver annulleret og skal refunderes til kunderne. Vi skal også sende vores fortjeneste med retur til kunderne. Så kan regnestykket simpelthen ikke hænge sammen, skriver Betina Schmidt i en udsendt pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Jasø Rejser og mange andre rejseudbydere har været igennem turbulente seks måneder. I efteråret 2019 gik Thomas Cook konkurs.

- Vi klarede på 48 timer at få flere hundrede gæster ombooket, så efterårsferien blev reddet, men det har kostet os penge, og da rejserne fra Hamborg så blev dyrere, da der var forsvundet store udbydere på markedet, faldt vores omsætning de seneste måneder. Der er blevet afskediget dygtige og loyale medarbejder, vi har flyttet arbejdspladserne til hjemmearbejdspladser for at holde alle omkostninger nede, men da Corona så gjorde sit indtog, kan vi simpelthen ikke gøre mere, den sendte os til tælling, skriver Betina Schmidt.

- Vi har mange kunder, der har handlet rejser hos os i mange år, og det gør rigtig ondt at skuffe dem og alle andre, der har brugt Jasø Rejser som formidler. Kunderne vil nu overgå til den arrangør, der står bag deres rejse som teknisk arrangør, og de vil blive kontaktet snarest af disse, lyder det fra direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce