Annonce
Esbjerg

Kendt restaurant ved Ribe: Tyske strandstole og hårdt arbejde venter forude

Det er store rummelige strandstole, som disse der kendes fra de tyske strande, som Niels Toft og Tinne Rieck nu sætter op udendørs ved Restaurant Kammerslusen. Så kan folk sidde i læ og spise udendørs.
I kraft af sponsorater fra det lokale erhvervsliv har værtsparret på Restaurant Kammerslusen investeret i store strandstole med plads til seks personer, som kommer i brug, når restauranten åbner for servering for gæsterne Skærtorsdag den 9. april.

RIBE: De fem strandstole koster i følge Niels Toft det samme "som en gennemsnitlig dansk personbil". Altså noget i retning af et par hundrede tusinde kroner.

- De penge havde jeg ikke selv. Men så er det fantastisk, at sponsorer fra det lokale erhvervsliv tror så meget på, at jeg og min hustru kan få Kammerslusen op at køre igen, så de har været villige til at støtte os, siger han.

Niels Toft, som sammen med hustruen Tinne Rieck pr. 1. oktober sidste år overtog forpagtningen af restaurant Kammerslusen er fra Skærtorsdag klar til at åbne restauranten, og skinner solen i april vil folk gerne sidde uden for og spise. Det kan de så gøre i de meget store og rummelige strandstole, som kendes fra de tyske strande og fra de fine restauranter på Vadehavsøen, Sild.

- Der kommer Tinne og jeg flere gange om året, og det var der jeg fik ideen. Kammerslusen og omgivelserne er et unikt sted, og vi vil gerne udnytte mulighederne for at servere udendørs. Men vi må erkende, at vind og vejr spiller en stor rolle i vores landsdel, og derfor er vi nødt til at skabe afskærmning mod specielt vinden, siger Niels Toft om ideen med at købe de store strandstole. I dem kan der sidde seks spisende gæster, og kabinerne er på hjul, hvilket betyder at de hurtigt kan flyttes og vendes alt efter vind og vejr.

Annonce

Driftigt par

Niels Toft og Tinne Rieck har i forvejen mange jern i ilden. Sammen driver de Hotel Ribe, og de udlejer også værelser på det tidligere Hotel og restaurant Fru Mathies. Derudover ejer Niels Toft sammen med Carsten Berthelsen spillestedet og værtshuset Stenbohus i Ribe.

Godt igang

Niels Toft fortæller, at han og hustruen er kommet godt i gang med forpagtningen af Kammerslusen. I denne måned blandt andet med udlejning til fire familiefester og i de kommende måneder er Kammerslusen booket ud til mere end en håndfuld konfirmationsfester. I påsken og i pinsen vil restauranten være åben for offentligheden, som både kan komme forbi og få kaffe og kage eller en god frokost, og fra den 22. juni og så minimum ti uger frem vil restauranten ligeledes være fuldt åben.

- Og jeg forventer det bliver mere end ti uger. Sommeren i Ribe slutter jo ikke i september. Vi er klar til at give den en skalle, fordi vi vil have det her til at lykkes. Vi er forpagter nummer fire siden 2015, og vi er klar til at knokle for, at vi ikke skal være forpagter nummer fire, som kunne konstatere, at det ikke lykkedes. Vi er indstillet på, at vi ikke skal have løn de første to år på Kammerslusen. Til gengæld er Kammerslusen bare så dejligt et område, så det skal være muligt at drive en restaurant med overnatning derude. Det har vi sat os for at bevise, siger Niels Toft.

Ægteparret Niels Toft og Tinne Rieck er et par særdeles driftige mennesker, som er klar over, at det kræver knofedt at få Kammerslusen op at køre. Men den udfordring er de klar til at tage. Arkivfoto: Kåre Welinder.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce