x
Annonce
Esbjerg

Kendt Ribe-restaurant hårdt ramt af oversvømmelse

Lukket på grund af vand står der på et skilt i døren ind til restaurant Kolvig i Ribe. Lige nu er det uvist hvornår restauranten åbner igen. Foto: Ole Maass.
Restauratør Tobias Skovmose har endnu ikke endeligt overblik over konsekvenserne af weekendens oversvømmelse, hvor der lørdag aften stod otte centimeter vand inde i selve restauranten og i dele af restaurantens køkken. Hans forsikringsselskab har i første omgang sagt nej til at dække driftstabet for de kunder, som restauranten nu mister som følge af, at man nu holder lukket.

RIBE: Restaurant Kolvig i Ribe ligger smukt og idyllisk ned til Ribe Å og Skibbroen. Men lørdag eftermiddag og aften var der ikke meget idyllisk over situationen, da vandmasserne i Ribe Å efter flere dages tilløb endte med at oversvømme den kendte Ribe-restaurant.

- Klokken 14.30 troede vi stadig på, at vi med pumper og sandsække kunne forhindre vandet i at trænge ind. Men en halv time senere - klokken 15 - stod der én centimeter vand, og tre timer senere, klokken 18, havde vi fire-fem centimeter inde i restauranten. Og senere på aftenen steg det til otte centimeter, fortæller restauratør Tobias Skovmose.

Det var ikke kun gulvet i restauranten, som blev dækket af vand. Det samme blev en del af køkkenet.

Lørdag aften var der en del gæster, der på forhånd havde reserveret bord for at spise på Kolvig, og de gæster var man naturligvis ikke i stand til at betjene i en restaurant med blankt vand på gulvet.

- Vi ringede rundt til byens andre restauranter for at høre, om de havde ledige pladser. Men det havde de ikke rigtig, så her kunne vi desværre ikke hjælpe vore gæster, som gik forgæves, konstaterer Tobias Skovmose.

Oversvømmelsen giver nu en masse ekstra arbejde - og ekstra spekulationer, også omkring økonomien.

Annonce

Mad ud af huset

Tobias Skovmose, som driver restaurant Kolvig i Ribe står også bag Brorsonsminde,som blandt andet bruges til familiefester og mange forskellige typer af arrangementer. I køkkenet her laver han og hans personale også mad ud af huset, og det kan de fortsætte med - også uagtet, at Kolvig stod under vand og lige nu er lukket.

Uvished

- På nuværende tidspunkt (mandag eftermiddag, red.) ved vi ikke, hvornår vi kan åbne igen. Måske kan det klares med en omgang hovedrengøring udført af et professionelt rengøringsfirma. Så håber jeg, at vi kan åbne igen allerede tirsdag eller onsdag. Måske er det meget værre, fordi der er trængt fugt ind under gulvet, som så skal brækkes op. Så vil der gå minimum to-tre uger. Det skal jeg have nogle eksperter til at kigge nærmere på, siger Tobias Skovmose.

Han fortæller, at hans forsikringsselskab i første omgang har sagt nej til at dække det ret betragtelige driftstab Tobias Skovmose får som følge af de kunder han måtte sige nej til i weekenden - og i denne og måske næste uge. Det er med den begrundelse, at der ikke er tale om en stormflod, at forsikringsselskabet siger nej til at dække driftstabet.

- Vi taler om en omsætning, som på ugebasis er på 100.000 kroner. Så det er ret mange penge, der er på spil. Men nu må jeg snakke med forsikringsselskabet én gang til, siger restauratøren fra Kolvig.

Sandsække foran døren og flere forskellige pumper var i weekenden ikke nok til at holde vandet ude af restaurant Kolvig i Ribe. Foto: Ole Maass.
I bedste fald åbner Kolvig igen tirsdag eller onsdag. I værste fald går der to-tre uger, hvis gulvet i restauranten skal brækkes op som følge af fugt - og der skal lægges nyt gulv på. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Farvel til Tønder Festival, Vorbasse Marked, genforeningsfest, ringridning og alle de andre

Tønder

Tønder Festival 2020 er aflyst

Danmark

Live efter statsministerens pressemøde: Få overblikket over planerne her

Annonce