Annonce
Sønderborg

Kendt Sønderborg-restaurant har drejet nøglen om

Det er ikke lykkedes værtsparret gennem 15 år på Restaurant Propperiet at finde nogen, der ville overtage spisestedet.

Sønderborg: På grund af sygdom har Michael Warnecke Hansen og Nutnapha Hansen siden forsommeren forsøgt at finde nye forpagtere til Restaurant Propperiet, som de har drevet sammen i næsten 15 år.

Det er ikke lykkedes, og derfor har parret nu lukket restauranten på havnefronten i Sønderborg. Baggrunden for lukningen er, at Michael Warnecke Hansen lider af en gigtsygdom, som har gjort de mange ugentlige arbejdstimer til en til tider smertefuld oplevelse.

- Jeg slås med gigt i mine tæer, og det er ikke foreneligt med en arbejdsuge, som når op på 100 timer i højsæsonen, sagde Michael Warnecke Hansen i juni til JydskeVestkysten

Den kokke-uddannede mand fortalte ved samme lejlighed, at han gerne ville fortsætte i faget - dog som timelønnet.

Parret bor i Broager, hvor Michael Warnecke Hansen stammer fra, mens hun oprindeligt er fra Thailand. De to overtog spisestedet som forpagtere i 2005.

Annonce

Kendt for fisk og bøf

Både han og hustruen har fundet nyt arbejde, oplyste Michael Warnecke Hansen, da JydskeVestkysten fangede ham over telefonen i sidste uge. Han havde på det tidspunkt ikke lyst til at uddybe, hvad der var sket men fortalte samtidig, at han gerne ville tale om nogle dage.

Trods en række opkald til restauranten samt besøg på adressen er det ikke siden lykkedes at komme i kontakt med Michael Warnecke Hansen, der har styret køkkenet, mens Nutnahpa har sørget for serveringen. Der udover har restauranten haft 4-5 ansatte.

Propperiet har 40 pladser inde og op til 56, når der er selskab samt haft mad ud af huset. Udenfor kan der også sidde omkring 40 personer. Den har især været kendt for sine fiskeretter, fiskebuffet og bøffer.

Indtil 2003 husede adressen Restaurant Spago, hvorefter Leif Jessen - som i dag driver cafe, steak og vinbaren Hr Jessen på Rådhustorvet - overtog og omdøbte stedet til Propperiet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce