Annonce
Sønderborg

Kendt tøjfirma forlader Sønderborg

B&C Textiler blev nødt til at finde nye lokaler, da ejeren af Elholm 25 i forsommeren solgte den til FineNordic, der vil have butik, administration, webshop og lager på matriklen. Arkivfoto: Nybolig Erhverv Sønderborg

Efter mere end en menneskealder på Als flytter B&C Textiler inden årskiftet til Padborg.

Sønderborg: B&C Textiler har fået styr på fremtiden. Efter næsten 40 år i Sønderborg hedder adressen fra januar Istedvej 2 i Padborg.

- Vi har fundet nogle superfine lokaler, der passer til vores formål og behov, siger direktør René Toft Kristiansen, der sammen med Claus Zink i godt ti år har ejet firmaet, der er grundlagt i 1979.

Firmaet er så småt begyndt at flytte sit lager væk fra Elholm 25. Ejeren af bygningen Bjarne Rasmussen, som frem til 2006 ejede B&C Textiler, solgte i sommer den til brugskunst-virksomheden FineNordic A/S i Lemvig. B&C Textiler skal være ude inden årets udgang.

- Vi startede med at kigge efter noget nyt i Sønderborg, men der var ikke noget af det tilgængelige, der matchede 100 procent. Derfor besluttede vi at udvide søgeområdet, forklarer direktøren.

B&C Textiler ville gerne beholde sine 25-30 ansatte, der typisk bor i Sønderborg. Derfor måtte den ny adresse ikke ligge længere væk end 30 minutters kørsel fra byen.

Annonce

B&C Textiler

B&C Textiler er grundlagt i 1979. Den har i dag 25-30 ansatte. Firmaet eksporter cirka 75 procent. De største markeder er England efterfulgt af Tyskland. Tøjet bliver primært produceret i Kina og Indien samt lidt Tyrkiet. Har mærkerne Intown, miss Baron, AIDA samt Soft B'. Indenfor alle mærker leverer B & C Textiler totalkollektioner, der omfatter jeans, toppe, strik, nederdele, bukser, kjoler, jakker m.m. Kernemålgruppen er kvinder i alderen plus 30.

Set på meget forskelligt

I Padborg får B&C Textiler 2.480 kvadratmeter, hvor af lagerdelen udgør cirka to tredjedele. Den har i dag 4.500 kvadratmeter, men bruger ikke alt pladsen. Den ny adresse har senest huset møbelvirksomheden Dolphin Furniture og var til salg, da B&C Textiler fik øje på den.

- Vi har været ude at se på meget forskelligt bl.a. også i Rødekro, men faldt til slut for det i Padborg. Det kan vi se noget fremtid i, siger René Toft Kristiansen.

Tøjfirmaet var ikke interesseret i at købe. Derfor kontaktede det Stubbæk-firmaet KLT Projekter A/S, der beskæftiger sig med udlejning, køb og salg af erhvervsejendomme i Syd- og Sønderjylland. Det købte ejendommen og B&C Textiler lejede sig ind.

- Vi glæder os helt vildt. Det bliver en ny start for os.

Primo december regner tøjfirmaet med, at alt er flyttet til Padborg. I øjeblikket er KLT Projekter i gang med at bygge administrationen om med nye lofter, skillevægge m.m.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce