Annonce
Udland

Kendt tjekkisk knoglekirke er træt af respektløse selfies

David W Cerny/Reuters
Fra næste år indføres strenge regler for fotografering i tjekkisk kapel, der er udsmykket med menneskeknogler.

Et verdenskendt tjekkisk kapel, der er dekoreret med tusindvis af menneskeknogler, har fået nok af turisters selfies.

Derfor vil stedet, der på tjekkisk hedder Kostnice v Sedlci (Benhuset i Sedlec), fra 2020 indføre strenge regler for fotografering.

Det skriver det amerikanske medie CNN.

Årsagen er, at der blandt andet har været eksempler på turister, der har fjernet knogler fra væggene, har forsøgt at røre eller kysse skeletter eller har udstyret kranier med hatte eller solbriller.

I det lille kapel opfordres besøgende ellers til at respektere stedet og huske på, at der er tale om knogler fra afdøde.

Der vil fra 2020 ikke være tale om et fuldstændigt forbud mod at tage billeder. I stedet skal turister tre dage før deres besøg anmode om tilladelse fra det lokale sogn til at tage billeder.

Kapellet, der også omtales som Knoglekirken, er udsmykket med knogler fra op mod 60.000 skeletter, skriver CNN.

Blandt de mest berømte dekorationer er en stor lysekrone lavet af knogler.

- Vi tror på, at vores besøgende vil respektere vores beslutning og på samme tid forstår årsagerne til vores tiltag, lyder det fra Radka Krejci, der er leder ved sognet i Sedlec, skriver CNN.

Kapellets utraditionelle indretning tiltrækker årligt hundredtusindvis af turister til den lille by Kutná Hora, der ligger under 100 kilometer fra Prag.

Ifølge Radka Krejci besøgte en halv million personer stedet i 2017.

Kapellet er på Unescos Verdensarvsliste, der er en samling af verdens mest bevaringsværdige kulturmindesmærker og naturforekomster.

/ritzau/

Annonce
CNN''s nyhed om forbud mod selfies i kendt tjekkisk kapel
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce