Annonce
Indland

Kendt tv-vært fra Esbjerg er død: Kent Nikolajsen blev 48 år

I offentligheden var Kent Nikolajsen blandt andet kendt som vært på DR Sporten og "Rene ord for pengene". (Arkivfoto).

Kent Nikolajsen blev 48 år. I offentligheden var han blandt andet kendt som vært på DR Sporten, men hans journalistiske løbebane begyndte med lokal-tv i Esbjerg.

Kent Nikolajsen, tidligere vært på DR Sporten og "Rene ord for pengene", er død.

Han blev født i Esbjerg den 31. marts 1970 og blev 48 år.

Dødsfaldet bekræftes af hans arbejdsplads, produktionsselskabet Metronome, i en pressemeddelelse ifølge Ekstra Bladet.

- Det er med stor sorg at skulle meddele, at vores direktør, nære ven og kære kollega Kent Nikolajsen er død i dag (torsdag, red.) klokken 12 i sit hjem i Ringsted omgivet af hele sin familie, skriver Metronome.

Kent Nikolajsen blev i sommer ramt af kræft i spiserøret.

- Vi ved, at Kent allerhelst havde fortsat livet, det var nemlig et liv, han elskede meget højt, og hans arbejde her på Metronome var højt prioriteret.

- Derfor har det også været svært for Kent at give slip på livet, og han har kæmpet hårdt og bravt imod kræften de sidste mange måneder. Men desværre havde kræften allerede fået godt fat i Kents krop, inden den blev opdaget i juni måned, skriver Metronome.
Kent Nikolajsen efterlader sig hustruen Linda samt børnene Mira, Jakob og Stine.

Han var ansat som administrerende direktør i Metronome.
Kent Nikolajsen begyndte sin karriere i tv-verdenen med at lave lokal-tv i Esbjerg. Herefter debuterede han professionelt som nyhedsvært på TV Syd.

Senere arbejdede han som journalist hos flere af TV2's regionale tv-stationer, før han blev ansat på DR i 1995, hvor han arbejdede som journalist og vært frem til 2001.

Siden var han også redaktør på DR, før han blev tv-producent på Metronome i 2005.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce