Annonce
Varde

Kendt Varde-læge skal hjælpe lungesyge børn

Charlotte Bøving indtræder i Børnelungefondens bestyrelse. PR-foto
Varde-lægen skal være med til at skaffe mere opmærksomhed og støtte til lungesyge børn og deres familier.

Varde: - Det er med stor begejstring, at vi byder velkommen til praktiserende læge Charlotte Bøving i Børnelungefondens bestyrelse.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Lungeforeningen og Børnelungefonden, der samtidig kalder Charlotte Bøving for er en markant og respekteret profil i sundhedsdebatten.

- Over 100.000 børn og unge i Danmark lider af en lungesygdom. Derfor er det så vigtigt, at vi får så dygtige og indsigtsfulde kapaciteter som Charlotte Bøving med på sagen. Hun har både gennemslagskraft og faglig pondus - og det skal der til, når vi til stadighed skal skaffe mere opmærksomhed og mere støtte til lungesyge børn og deres familier. Det gælder ikke mindst, når vi skal rejse meget nødvendige midler til forskning i børns lungesygdomme, siger Søren Houman, bestyrelsesformand i Børnelungefonden, i pressemeddelelsen.

Annonce

Et stort pres

Charlotte Bøving fremhæver, at lungesyge børn og deres familier lever under et ekstremt pres.

- Det rammer børnene, søskende og forældrene meget hårdt.

Hun understreger, at symptomer på lungesygdom kan være svære at opdage.

- Derfor skal vi øge opmærksomheden på lungesygdomme generelt og specielt symptomerne hos lungesyge børn, så de kan diagnosticeres i tide og få den behandling, de fortjener, siger hun.

Charlotte Bøving er blandt andet kendt fra tv-programmet "Lægen flytter ind" på DR1, hvor hendes mærkesager har været tidlig opsporing af sygdom og mere lighed i sundhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Erhverv

Havnevirksomheder bekymrede over at ny havnevision skal hastes igennem

Annonce