Annonce
Varde

Kendt Varde-læge skal hjælpe lungesyge børn

Charlotte Bøving indtræder i Børnelungefondens bestyrelse. PR-foto
Varde-lægen skal være med til at skaffe mere opmærksomhed og støtte til lungesyge børn og deres familier.
Annonce

Varde: - Det er med stor begejstring, at vi byder velkommen til praktiserende læge Charlotte Bøving i Børnelungefondens bestyrelse.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Lungeforeningen og Børnelungefonden, der samtidig kalder Charlotte Bøving for er en markant og respekteret profil i sundhedsdebatten.

- Over 100.000 børn og unge i Danmark lider af en lungesygdom. Derfor er det så vigtigt, at vi får så dygtige og indsigtsfulde kapaciteter som Charlotte Bøving med på sagen. Hun har både gennemslagskraft og faglig pondus - og det skal der til, når vi til stadighed skal skaffe mere opmærksomhed og mere støtte til lungesyge børn og deres familier. Det gælder ikke mindst, når vi skal rejse meget nødvendige midler til forskning i børns lungesygdomme, siger Søren Houman, bestyrelsesformand i Børnelungefonden, i pressemeddelelsen.

Annonce

Et stort pres

Charlotte Bøving fremhæver, at lungesyge børn og deres familier lever under et ekstremt pres.

- Det rammer børnene, søskende og forældrene meget hårdt.

Hun understreger, at symptomer på lungesygdom kan være svære at opdage.

- Derfor skal vi øge opmærksomheden på lungesygdomme generelt og specielt symptomerne hos lungesyge børn, så de kan diagnosticeres i tide og få den behandling, de fortjener, siger hun.

Charlotte Bøving er blandt andet kendt fra tv-programmet "Lægen flytter ind" på DR1, hvor hendes mærkesager har været tidlig opsporing af sygdom og mere lighed i sundhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialdemokrat: Forskel på byer

Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce