Annonce
Vejen

Kendt Vejen-borger delte ud af livets oplevelser

Mogens Krintel har skrevet en bog om sit liv, og den tog han udgangspunkt i, da han søndag holdt foredrag i en fyldt Vejen Sognegård. Foto: Astrid J. Vestergaard
Radiovært Mogens Krintel holdt søndag foredrag i Vejen Sognegård og fortalte, hvordan det gik til, at fiskehandlerens søn blev en anerkendt revy-forfatter.

VEJEN: Radiovært og forfatter Mogens Krintel holdt søndag et velbesøgt foredrag i Vejen Sognegård.

Han tog udgangspunkt i erindringsbogen "Det er da gået meget godt", som han udgav på opfordring fra sin yngste søn, og bogens 300 sider blev kortet ned til et veloplagt foredrag på cirka en time, fyldt med livagtige skildringer fra det gamle Vejen.

Hans forældre drev i mange år en fiskeforretning i Nørregade, og ifølge foredraget var røgen, når faderen røgede fisk, så tyk, at bilister i Nørregade måtte tænde billygterne for at kunne orientere sig!

Mogens Krintel fortalte om det gamle friluftsbad, om Bakkely Skole og om skolens kor, der sang så godt, at det deltog i DRs sangdyst fra kyst til kyst. Og så fortalte han om barndommens leg.

- Vi havde hele Vejen som vores legeplads dengang. Der var masser af børn og mødre hjemme. Det er fantastisk at tænke tilbage på. Vi kunne spille bold i Jernbanegade uden problemer, for der var ikke mange biler, og vi legede med hønseringe, marmorkugler og den slags. Vi lavede også cirkus-forestillinger i Sadelmager Lunds lagerbygning. Det kostede fem øre at se vores forestilling, og af en eller anden grund skulle jeg altid spille klovn, fortalte han med et smil.

Annonce
Vi havde hele Vejen som vores legeplads dengang. Der var masser af børn og mødre hjemme. Det er fantastisk at tænke tilbage på.

Mogens Krintel, forfatter og radiovært

Kys på kærlighedsstien

Mogens Krintel mødte i 1960 sin hustru Lise til en fest i den lokale ungdomsforening og fortalte i foredraget detaljeret om, hvordan det var at slentre hånd i hånd på kærlighedsstien, der forbinder Skolegade med Vester Allé - vel vidende, at det gjaldt om at kysse på den første del af stien, fordi svigermor fra et vindue kunne observere, hvad der skete på resten af turen!

Mogens Krintel er uddannet maskinarbejder og ingeniør. Han arbejdede i mange år som lærer på Vandel Ungdomsskole, og en kontakt til Studie 73 gav ham lyst til at skrive revytekster. I flere år havde han et udbytterigt samarbejde med skuespiller Jan Schou, og Krintels revytekster er opført mange steder.

I dag er Mogens Krintel radiovært på Radio Ådalen, og det er hans stafet-sang, der synges på lørdag, når Vejen afvikler Stafet for Livet.

Sangen blev spillet under foredraget, hvor der også blev vist billeder fra det gamle Vejen.

Under den efterfølgende kaffe gik snakken lystigt, for mange tilhørere kunne tydeligt huske fiskeforretningen i Nørregade og det liv, der blev levet dengang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Central skobutik lukker i Kolding

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce