Annonce
Vejen

Kendt Vejen-borger delte ud af livets oplevelser

Mogens Krintel har skrevet en bog om sit liv, og den tog han udgangspunkt i, da han søndag holdt foredrag i en fyldt Vejen Sognegård. Foto: Astrid J. Vestergaard
Radiovært Mogens Krintel holdt søndag foredrag i Vejen Sognegård og fortalte, hvordan det gik til, at fiskehandlerens søn blev en anerkendt revy-forfatter.

VEJEN: Radiovært og forfatter Mogens Krintel holdt søndag et velbesøgt foredrag i Vejen Sognegård.

Han tog udgangspunkt i erindringsbogen "Det er da gået meget godt", som han udgav på opfordring fra sin yngste søn, og bogens 300 sider blev kortet ned til et veloplagt foredrag på cirka en time, fyldt med livagtige skildringer fra det gamle Vejen.

Hans forældre drev i mange år en fiskeforretning i Nørregade, og ifølge foredraget var røgen, når faderen røgede fisk, så tyk, at bilister i Nørregade måtte tænde billygterne for at kunne orientere sig!

Mogens Krintel fortalte om det gamle friluftsbad, om Bakkely Skole og om skolens kor, der sang så godt, at det deltog i DRs sangdyst fra kyst til kyst. Og så fortalte han om barndommens leg.

- Vi havde hele Vejen som vores legeplads dengang. Der var masser af børn og mødre hjemme. Det er fantastisk at tænke tilbage på. Vi kunne spille bold i Jernbanegade uden problemer, for der var ikke mange biler, og vi legede med hønseringe, marmorkugler og den slags. Vi lavede også cirkus-forestillinger i Sadelmager Lunds lagerbygning. Det kostede fem øre at se vores forestilling, og af en eller anden grund skulle jeg altid spille klovn, fortalte han med et smil.

Annonce
Vi havde hele Vejen som vores legeplads dengang. Der var masser af børn og mødre hjemme. Det er fantastisk at tænke tilbage på.

Mogens Krintel, forfatter og radiovært

Kys på kærlighedsstien

Mogens Krintel mødte i 1960 sin hustru Lise til en fest i den lokale ungdomsforening og fortalte i foredraget detaljeret om, hvordan det var at slentre hånd i hånd på kærlighedsstien, der forbinder Skolegade med Vester Allé - vel vidende, at det gjaldt om at kysse på den første del af stien, fordi svigermor fra et vindue kunne observere, hvad der skete på resten af turen!

Mogens Krintel er uddannet maskinarbejder og ingeniør. Han arbejdede i mange år som lærer på Vandel Ungdomsskole, og en kontakt til Studie 73 gav ham lyst til at skrive revytekster. I flere år havde han et udbytterigt samarbejde med skuespiller Jan Schou, og Krintels revytekster er opført mange steder.

I dag er Mogens Krintel radiovært på Radio Ådalen, og det er hans stafet-sang, der synges på lørdag, når Vejen afvikler Stafet for Livet.

Sangen blev spillet under foredraget, hvor der også blev vist billeder fra det gamle Vejen.

Under den efterfølgende kaffe gik snakken lystigt, for mange tilhørere kunne tydeligt huske fiskeforretningen i Nørregade og det liv, der blev levet dengang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce