Annonce
Esbjerg

Kendt vinhandel konkurs: Kunderne begræder lukning

Aakjærs i Strandbygade er gået konkurs efter økonomiske problemer og sygdom hos ejeren. Arkivfoto

Aakjær ApS, selskabet bag den velrenommerede forretning, Aakjærs vinhandel, er gået konkurs. Den nu tidligere indehaver bryder tavshed og forklarer på Facebook årsagen til lukningen.

Annonce

Esbjerg: Efter et stort udsalg af lageret med rabat på 50 procent lukkede den velrenommerede Skjold Burne Esbjerg/Aakjærs vinhandel i Strandbygade kort før jul.

Sidenhen bekræftede A/S Skjold Burnes kædechef, Michael Sørensen, at butikken i Esbjerg endegyldigt er lukket, og nu er det kommet frem, at selskabet bag butikken, der solgte vin, specialøl og delikatesser er blevet erklæret konkurs i Skifteretten ved Retten i Esbjerg.

I samme forbindelse har den nu tidligere indehaver af Aakjærs, Bo Rønberg Aakjær, lavet et opslag på Facebook, hvor han forklarer lukningen.

"Da det stred mod julen - sagde kroppen nej. Aakjærs er lukket. Efter i en længere periode at have kæmpet med at få de økonomiske ender til at nå sammen, og et stigende helbredsmæssigt pres, der til sidst blev for meget, er det besluttet at lukke forretningen," skriver Bo Aakjær og takker samtidig alle, der har givet ham muligheden for at udleve sin drøm om en specialforretning.

Efter i en længere periode at have kæmpet med at få de økonomiske ender til at nå sammen, og et stigende helbredsmæssigt pres, der til sidst blev for meget, er det besluttet at lukke forretningen.

Fra et facebookopslag af tidligere indehaver af Aakjærs, Bo Rønberg Aakjær

I bestyrelsen

Den nu forhenværende indehaver af Aakjær ApS, Bo Rønberg Aakjær, har i mange år været en ivrig debattør i forhold til Esbjerg bys udvikling og udviklingen af byens detailhandel ditto.Bo Aakjær sidder således også i bestyrelsen bag sammenslutningen af butikker i Esbjergs midtby, foreningen Esbjerg City.

Annonce

Stram likviditet

At dømme efter tilkendegivelserne fra kunderne, så kommer Esbjerg til at savne Bo Aakjær og hans forretning, som med stor dygtighed er blevet bygget op siden 2004.

Mark Mikkelsen, indehaver af Guldægget skriver i tråden til facebook-opslaget:

"Kære Bo. Hvor er jeg ked af at høre ovenstående. Du har i sandhed været en mand med hjertet og engagementet på det helt rette sted og din personlighed samt ekspertise vil være savnet som specialforretning i Esbjerg. Jeg håber, du kommer til hægterne snart, og at fremtiden vil være mere lys og med vind i sejlene."

En anden kunde, Mette Sanker, skriver:

"Kære Bo. Du lytter til din krops signaler, og det er godt! Held og lykke fremover. Jeg er overbevist om, at din ekspertise og dit vindende væsen kommer dig til gavn."

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den af Skifteretten udpegede kurator, advokat Jørgen Makholm, advokatfirmaet Thuesen, Bødker & Jæger, i relation til, hvem der har begæret konkursen, eller hvilke kreditorer, der har noget i klemme i konkursboet.

Af det senest offentliggjorte regnskab for 2017 fik Aakjær ApS et underskud på 37.000 kroner, og året før lød på et underskud på 447.000 kroner. Det fremgår desuden af regnskabet, at regnskabet aflægges efter "going concern-princippet," fordi selskabets likviditet i de seneste par år har været stram.

Selskabets samlede gældsforpligtelser var i 2017-regnskabet på omkring 1,4 millioner kroner, og der er til sikkerhed for gæld til banken givet virksomhedspant for knap 770.000 kroner.

Aakjærs er ikke den eneste specialforretning af sin slags, som har haft problemer i Esbjerg de seneste år. Mundskænken i Broen Shopping lukkedes sidste år, men Slik For Voksne i Kongensgade blev rekonstrueret efter en konkurs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce