Annonce
Esbjerg

Kendt vinhandel konkurs: Kunderne begræder lukning

Aakjærs i Strandbygade er gået konkurs efter økonomiske problemer og sygdom hos ejeren. Arkivfoto

Aakjær ApS, selskabet bag den velrenommerede forretning, Aakjærs vinhandel, er gået konkurs. Den nu tidligere indehaver bryder tavshed og forklarer på Facebook årsagen til lukningen.

Esbjerg: Efter et stort udsalg af lageret med rabat på 50 procent lukkede den velrenommerede Skjold Burne Esbjerg/Aakjærs vinhandel i Strandbygade kort før jul.

Sidenhen bekræftede A/S Skjold Burnes kædechef, Michael Sørensen, at butikken i Esbjerg endegyldigt er lukket, og nu er det kommet frem, at selskabet bag butikken, der solgte vin, specialøl og delikatesser er blevet erklæret konkurs i Skifteretten ved Retten i Esbjerg.

I samme forbindelse har den nu tidligere indehaver af Aakjærs, Bo Rønberg Aakjær, lavet et opslag på Facebook, hvor han forklarer lukningen.

"Da det stred mod julen - sagde kroppen nej. Aakjærs er lukket. Efter i en længere periode at have kæmpet med at få de økonomiske ender til at nå sammen, og et stigende helbredsmæssigt pres, der til sidst blev for meget, er det besluttet at lukke forretningen," skriver Bo Aakjær og takker samtidig alle, der har givet ham muligheden for at udleve sin drøm om en specialforretning.

Annonce

Efter i en længere periode at have kæmpet med at få de økonomiske ender til at nå sammen, og et stigende helbredsmæssigt pres, der til sidst blev for meget, er det besluttet at lukke forretningen.

Fra et facebookopslag af tidligere indehaver af Aakjærs, Bo Rønberg Aakjær

I bestyrelsen

Den nu forhenværende indehaver af Aakjær ApS, Bo Rønberg Aakjær, har i mange år været en ivrig debattør i forhold til Esbjerg bys udvikling og udviklingen af byens detailhandel ditto.Bo Aakjær sidder således også i bestyrelsen bag sammenslutningen af butikker i Esbjergs midtby, foreningen Esbjerg City.

Stram likviditet

At dømme efter tilkendegivelserne fra kunderne, så kommer Esbjerg til at savne Bo Aakjær og hans forretning, som med stor dygtighed er blevet bygget op siden 2004.

Mark Mikkelsen, indehaver af Guldægget skriver i tråden til facebook-opslaget:

"Kære Bo. Hvor er jeg ked af at høre ovenstående. Du har i sandhed været en mand med hjertet og engagementet på det helt rette sted og din personlighed samt ekspertise vil være savnet som specialforretning i Esbjerg. Jeg håber, du kommer til hægterne snart, og at fremtiden vil være mere lys og med vind i sejlene."

En anden kunde, Mette Sanker, skriver:

"Kære Bo. Du lytter til din krops signaler, og det er godt! Held og lykke fremover. Jeg er overbevist om, at din ekspertise og dit vindende væsen kommer dig til gavn."

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra den af Skifteretten udpegede kurator, advokat Jørgen Makholm, advokatfirmaet Thuesen, Bødker & Jæger, i relation til, hvem der har begæret konkursen, eller hvilke kreditorer, der har noget i klemme i konkursboet.

Af det senest offentliggjorte regnskab for 2017 fik Aakjær ApS et underskud på 37.000 kroner, og året før lød på et underskud på 447.000 kroner. Det fremgår desuden af regnskabet, at regnskabet aflægges efter "going concern-princippet," fordi selskabets likviditet i de seneste par år har været stram.

Selskabets samlede gældsforpligtelser var i 2017-regnskabet på omkring 1,4 millioner kroner, og der er til sikkerhed for gæld til banken givet virksomhedspant for knap 770.000 kroner.

Aakjærs er ikke den eneste specialforretning af sin slags, som har haft problemer i Esbjerg de seneste år. Mundskænken i Broen Shopping lukkedes sidste år, men Slik For Voksne i Kongensgade blev rekonstrueret efter en konkurs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce