Annonce
Erhverv

Kenneth er vendt tilbage til sin ungdoms stamværtshus - på den anden side af baren

- I hverdagene har vi et stampublikum. Fredag og lørdag kommer der nogle yngre mennesker ind - især om aftenen. Det er et sted, hvor der er plads til alle, siger Kenneth Dahlmoes, der overtog Klods Hans 1. april. Foto: Søren Gylling
Et af Fredericias mest kendte værtshuse skiftede i foråret ejer. 39-årige Kenneth Dahlmoes overtog Klods Hans, hvor han selv gik i byen, da han var ung.
Annonce

Fredericia: Det sidste halve år har der været en ny mand ved roret på Klods Hans.

Værtshuset i Vendersgade, der åbnede 1. september 1969, fik med Kenneth Dahlmoes ny ejer. Han købte og overtog officielt Klods Hans 1. april, og selvom han aldrig selv har ejet en beværtning, kender han alligevel stedet ganske godt.

- Det var her, jeg kom sammen med vennerne, dengang jeg selv begyndte at gå i byen. Dengang var det noget større hernede, husker 39-årige Kenneth Dahlmoes.

Hans far, Jan Dalmoes, ejede for 30 år siden en anden af byens kendte beværtninger Generalen. Gennem bekendte blev Kenneth Dahlmoes opmærksom på, at Klods Hans var til salg, og så slog han til.

- Jeg tænkte, det kunne være hyggeligt at være ejer af det sted, hvor man startede med at gå i byen. Dengang kom vi herned for at spille pool sammen med drengene, og der var ofte livemusik. Jeg ved ikke, hvorfor det var her, vi var, men sådan var det bare.

Det er et sted, hvor der er plads til alle. Så længe du opfører dig ordentlig, er det lige meget, om du er 18 eller 60 år.

Kenneth Dahlmoes

Annonce

Plads til alle

Livet som selvstændig ligger ikke fjernt for Kenneth Dahlmoes. Han har en fortid som brolægger og isolatør i Nordsøen, inden han blev chauffør. De sidste par år har han dog drevet Kenneths taxaservice, hvor der i dag er to ansatte. Hans egen arbejdstid - bortset fra en begrænset mængde skrivebordsarbejde - bruges nu på Klods Hans, og han har derfor ikke selv kørt som chauffør det sidste halve år.

- Jeg er så heldig, at der er to chauffører, som kører det fint uden mig. Udover at jeg én gang om måneden laver løn, så passer det sig selv. Det er takket være, at jeg har to gode chauffører, der har hovedet ordentligt skruet på, og som selv kan tage nogle fornuftige beslutninger, siger Kenneth Dahlmoes.

På Klods Hans har han også to ansatte, og desuden hjælper et par afløsere til ind i mellem. Han er også selv bag baren de fleste hverdage og i enkelte weekender, hvor snakken går med den brede målgruppe af gæster, der kigger forbi værtshuset. Ifølge Kenneth Dahlmoes spænder målgruppen bredt.

- Det er et sted, hvor der er plads til alle. Så længe du opfører dig ordentlig, er det lige meget, om du er 18 eller 60 år.

Annonce

Fredagsbar og karaoke

Selvom øllene, der flyder i hanerne, ikke længere kommer fra Albani men derimod Carlsberg, er der ikke udsigt til radikale ændringer på Klods Hans, fortæller Kenneth Dahlmoes.

- Stedet kører videre i samme stil, for vi vil helst ikke skræmme nogen væk. Samtidig vil man gerne tiltrække nogle. Derfor prøver vi at køre det i samme hyggelige stil. Det skal ikke laves om til noget diskotek. Det ville være synd, siger han.

I hverdagen er de fleste gæster over 30 år, men i weekenderne tiltrækker fredagsbar og karaoke om lørdagen også et yngre publikum. Værtshusejeren fortæller, at der i forbindelse med overtagelsen har været en række opstartsudgifter, men at der er ved at komme ro på, og at det går stille og roligt fremad. Så på den økonomiske front er der optimisme at spore.

- Det skal nok blive en rigtig fin forretning. Det er jeg ikke i tvivl om, siger Kenneth Dahlmoes.

Kenneth Dahlmoes er født og opvokset i Fredericia. I dag bor han i Erritsø med sin kæreste og deres to døtre. Foto: Søren Gylling
- Jeg er faktisk positivt overrasket over, at der ikke har været særlig meget ballade. Dem, der kommer her, plejer at være godt itl at opføre sig ordentlig. Der har været to, jeg har givet karantæne på det halve år, siger Kenneth Dahlmoes. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce