Annonce
forside

Kenneth Hansen blev pillet ud af VM-løbet

Kenneth Hansen havde håbet på en placering blandt de 30 bedste. Han måtte nøjes med at blive nummer 40 ved VM-løbet i Bogense. Privatfoto

HADERSLEV: Haderslev-rytteren, Kenneth Hansen, fik ikke lov til at fuldføre VM-løbet i Bogense.

På 10. runde blev han pillet ud og noteret for en placering som nummer 40.

Årsagen til at han, som så mange andre, ikke fik lov til at køre løbet til ende, skyldes en regel, der ved VM-løb foreskriver, at ryttere, som er mere end fire minutter efter den førende rytter, pilles ud for at sikre, at de ikke kommer i vejen for de forreste.

Kenneth Hansen var da heller ikke helt tilfreds med placeringen.

- Resultatmæssigt er jeg skuffet. Jeg havde håbet på mere og følte også, at jeg havde til mere. De andre kørte bare for stærkt, sagde han efter løbet til feltet.dk.

- Ruten blev alt for nem. Der sidder for mange ryttere, der egentlig ikke er gode nok teknisk, men som sidder med, fordi det er nemt, tilføjede han.

For Kenneth Hansen var det dog en stor oplevelse at køre VM på hjemlig grund.

- Det var mega fedt. Der var en super stemning, og det gav lidt ekstra.

VM-titlen blev vundet af favoritten Mathieu Van der Poel fra Holland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce