Annonce
forside

Kenneth Hansen er klar til at køre om DM i cross

Portræt af Kenneth Hansen. En af landets bedste til at køre cykelcross. Har vundet flere danske mesterskaber og har deltaget i både EM og VM. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Haderslev-rytteren har haft problemer med formen, men optakten til søndagens danske mesterskaber i Odense har været lovende.

HADERSLEV: Cykelcrossrytteren Kenneth Hansen fra Haderslev stiller søndag op ved de danske mesterskaber, der afvikles ved Syddansk Universitet i Odense.

DM er også udtagelsesløb til verdensmesterskaberne i Bogense den 2. og 3. februar. Hvis Kenneth Hansen bliver udtaget, venter der en træningslejr med landsholdet i næste uge.

Indtil videre har Kenneth Hansens sæson dog været en noget blandet fornøjelse. Den startede i Kina, og efterfølgende har helbredet drillet.

Han fik for et par år siden trukket en visdomstand ud. Det var en fejl. Dette har til tider medført store smerter i ansigtet og har formentlig også været årsagen til hans hjerteproblemer.

En tandbyld og en ny tandudtrækning i november gavnede heller ikke formen. Men siden er det gået fremad.

Annonce

Sjællandsk mester

Kenneth Hansen har kørt tre løb i Belgien. To af dem var World Cup-løb, og her blev det til top 50-placeringer, hvilket må siges at være flot af en amatør blandt professionelle. Det sidste løb var en kategori lige under World Cup. Her blev han nummer 34.

I lørdags blev der kørt om det sjællandske mesterskab, hvor han vandt i suveræn stil. Da Kenneth Hansens crossteam har en moderklub på Sjælland, kan han derfor kalde sig mester.

Til DM i Odense kommer han til at kæmpe om DM-titlen med to professionelle mountainbikeryttere. Den ene fik han sat til vægs i lørdags med cirka ét minut, mens den anden havde meldt afbud på grund af sygdom.

Det bliver derfor spændende, hvilken placering Kenneth Hansen kan opnå, hvis han ellers undgår uheld undervejs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Vejen

Færre vinterudgifter i Vejen Kommune

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];