Annonce
Haderslev

Kenneth Hansen sad fast i et hegn - fik alligevel sølv ved DM

DM foregik i regvåde og mudrede omgivelser ved Syddansk Universitet i Odense. Foto: Mikael Bager

Kenneth Hansen fra Haderslev har haft dannebrogstrøjen, men i år blev han nummer to i cykelcross.

HADERSLEV: Den lokale cykelcrossrytter, Kenneth Hansen, sikrede sig en sølvmedalje ved de danske mesterskaber, der blev afviklet i Odense.

Han var 42 sekunder efter Sebastian Fini, der dermed genvandt sin mesterskabstitel.

Med placeringen som nummer to viste Kenneth Hansen, at han er på vej mod storformen. Den har ellers haltet en smule i løbet af efteråret, fordi han har døjet med tandproblemer.

Kenneth Hansen kørte et godt løb og mente også, at han kunne have hentet Sebastian Fini, men en fejl blev dyr for ham.

- Jeg laver en kæmpe fejl efter tredje omgang. Det koster mig cirka den afstand, som jeg er bagefter med, sagde han blandt andet efter løbet til internetmediet feltet.dk.

- Jeg hænger fast i et hegn. Simpelthen på grund af vinden, som tager fat i det, så jeg er nødt til at stoppe op, hoppe af cyklen og gå tilbage. Det er, hvad der kan ske, men selvfølgelig ærgerligt, tilføjede han.

Den næste store opgave, der nu venter Kenneth Hansen, er verdensmesterskaberne. De køres i Bogense den 2. og 3. februar.

Annonce
Kenneth Hansen skal nu til Vm i cykelcross i Bogense forste weekend i februar. Arkivfoto
Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce