Annonce
Erhverv

Kent Kirk fortsætter sin investering i lovende vindfirma efter britisk opkøb

Kent Kirk. Arkivfoto
Et lovende danske vindfirma, som i forvejen samarbejder med Esbjerg-rederiet Esvagt og har haft parlamentariker og erhvervsmand Kent Kirk som investor er fusioneret med stort britisk selskab.

København: Allerede da tidligere fiskeriminister og erhvervsmand Kent Kirk solgte sin andel af Esvagt sammen med Ole Andersen og Henning G. Kruse, havde Kirk øje på en lukrativ forretning i relation til Esbjerg-rederiets indtog på det grønne marked med opgaver i havvindmølleindustrien.

Således placerede Kent Kirk, som i dag ikke længere er bosiddende i Esbjerg, for et par år siden også en grøn millioninvestering i den lovende danske virksomhed, Wind Power Lab, der med en blanding af højt specialiseret viden og kunstig intelligens kan hjælpe mølleejere med at finde fejl på anlæggene.

Nu er Wind Power Lab blevet fusioneret ind i en af de absolut største selskaber inden for vedligehold og reparation af vinger, GEV Wind Power, som er ejet af den britiske kapitalfond Bridges Fund Management.

Annonce

Samtidig fremgår det af en artikel i branchemediet EnergiWatch, at Kent Kirk som den største private investor i Wind Power Lab tager sin investering med videre.

Købssummen er ikke offentliggjort, men briterne overtager den danske virksomhed inklusiv stifter og direktør Anders Røpke og det øvrige hold bag virksomheden, som blev etableret i 2016.

I samarbejde med Esvagt

- Fusionen giver rigtig god mening. For med en stor pengetank i ryggen gør det os i stand til at skyde genvej langt ud i verden med dansk teknologi samt en partner, der kan tage ud og foretage reparationerne, på de vingeskader, vi finder, udtaler Anders Røpke, der har set en dør åbne sig til det amerikanske marked.

- GEV har været til stede i USA siden 2017 og er til stede i alle lokationer derovre. Vi er svært tilfredse med udsigten til, at vi kan udbrede vores teknologi såvel på det eksisterende amerikanske marked for landvind som til understøttelse af det kommende havvindmarked.

Wind Power Lab, som har selskabsadresse i København, har allerede et joint venture kørende med Esvagt i selskabet EWPL Ocean. Samarbejdet blev indgået for cirka to og et halvt år siden, og giver med fusionen nu måske endda endnu bedre mening.

Esvagt har nemlig også store ambitioner på det voksende amerikanske marked for havvind og forleden præsterede Esbjerg-rederiet et samarbejde med amerikanske Crowley.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce