Annonce
Erhverv

Kentaur i Erritsø hædret igen i felt på 200 virksomheder

Kentaur i Erritsø er endnu engang blevet hædret - fik særpris for bæredygtighed ved prisuddeling onsdag på Koldinghus. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Denne gang modtog producenten af arbejdstøj pris for bæredygtighed. Blandt andet fordi Kentaur bruger bæredygtige materialer.

Fredericia: Producenten af arbejdstøj, Kentaur i Erritsø, er igen præmieret som attraktiv arbejdsplads, veldrevet og lønsomt firma og som en godt ledet virksomhed.

Spar Nord Bank og revisionsselskabet BDO fandt onsdag vinderne af Succesvirksomhed 2019 i Region Syddanmark, og Kentaur hædres som den mest bæredygtige virksomhed blandt 200 regionale virksomheder, som Spar Nord og BDO har målt på. Det skete foran en jury ved et arrangement på Koldinghus.

Spar Nord og BDO oplyser i en pressemeddelelse, at de har udviklet et pointsystem til at finde de bedste succesvirksomheder med:

- Vi har gået regionens 200 succesvirksomheder efter i sømmene, og ifølge vores analyser har de haft en samlet indtjening på 1,15 milliarder kroner i det seneste regnskabsår. Det svarer til en indtjeningsvækst på 33 procent, når vi sammenligner med året før. De gode resultater har også smittet af på egenkapitalen blandt succesvirksomhederne, som er vokset til 2,7 milliarder kroner.

- Det vidner om, at vi i regionen har et stærkt erhvervsliv, der er med til at skabe vækst og jobs i Syddanmark.

Annonce
- Vi arbejder meget med FN’s verdensmål, der også er en del af vores udviklingsstrategi, siger Bernt Dahl, indehaver af og direktør i Kentaur, om den særpris for bæredygtighed, virksomheden modtog onsdag. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Topvinder fra Bramming

Vinderen af selve erhvervsprisen Succesvirksomhed 2019 i Region Syddanmark blev Polytech i Bramming.

Virksomheden udvikler teknologiske løsninger til vindmølleindustrien.

Alphalyse fra Odense, der analyserer proteinindholdet i lægemidler, kåres som regionens digitale frontløber. Ingeniør’ne med afdelinger i Esbjerg, Kolding og Odense fik tildelt prisen for bedste evne til jobskabelse, mens Kentaur altså sejrede i kategorien bæredygtighed.

Ved overrækkelsen af priserne i Kolding udtalte indehaver og direktør for arbejdstøjsproducenten, Bernt Dahl, blandt andet:

- Vi arbejder meget med FN’s verdensmål, der også er en del af vores udviklingsstrategi. I den forbindelse har vi kigget de 169 delmål igennem for at se, hvor vores virksomhed kan bidrage. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at vi primært anvender bæredygtige materialer i vores tøj.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce