Annonce
Erhverv

Kentaur i Erritsø hædret igen i felt på 200 virksomheder

Kentaur i Erritsø er endnu engang blevet hædret - fik særpris for bæredygtighed ved prisuddeling onsdag på Koldinghus. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Denne gang modtog producenten af arbejdstøj pris for bæredygtighed. Blandt andet fordi Kentaur bruger bæredygtige materialer.

Fredericia: Producenten af arbejdstøj, Kentaur i Erritsø, er igen præmieret som attraktiv arbejdsplads, veldrevet og lønsomt firma og som en godt ledet virksomhed.

Spar Nord Bank og revisionsselskabet BDO fandt onsdag vinderne af Succesvirksomhed 2019 i Region Syddanmark, og Kentaur hædres som den mest bæredygtige virksomhed blandt 200 regionale virksomheder, som Spar Nord og BDO har målt på. Det skete foran en jury ved et arrangement på Koldinghus.

Spar Nord og BDO oplyser i en pressemeddelelse, at de har udviklet et pointsystem til at finde de bedste succesvirksomheder med:

- Vi har gået regionens 200 succesvirksomheder efter i sømmene, og ifølge vores analyser har de haft en samlet indtjening på 1,15 milliarder kroner i det seneste regnskabsår. Det svarer til en indtjeningsvækst på 33 procent, når vi sammenligner med året før. De gode resultater har også smittet af på egenkapitalen blandt succesvirksomhederne, som er vokset til 2,7 milliarder kroner.

- Det vidner om, at vi i regionen har et stærkt erhvervsliv, der er med til at skabe vækst og jobs i Syddanmark.

Annonce
- Vi arbejder meget med FN’s verdensmål, der også er en del af vores udviklingsstrategi, siger Bernt Dahl, indehaver af og direktør i Kentaur, om den særpris for bæredygtighed, virksomheden modtog onsdag. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Topvinder fra Bramming

Vinderen af selve erhvervsprisen Succesvirksomhed 2019 i Region Syddanmark blev Polytech i Bramming.

Virksomheden udvikler teknologiske løsninger til vindmølleindustrien.

Alphalyse fra Odense, der analyserer proteinindholdet i lægemidler, kåres som regionens digitale frontløber. Ingeniør’ne med afdelinger i Esbjerg, Kolding og Odense fik tildelt prisen for bedste evne til jobskabelse, mens Kentaur altså sejrede i kategorien bæredygtighed.

Ved overrækkelsen af priserne i Kolding udtalte indehaver og direktør for arbejdstøjsproducenten, Bernt Dahl, blandt andet:

- Vi arbejder meget med FN’s verdensmål, der også er en del af vores udviklingsstrategi. I den forbindelse har vi kigget de 169 delmål igennem for at se, hvor vores virksomhed kan bidrage. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at vi primært anvender bæredygtige materialer i vores tøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce