Annonce
Sport

Kento Momota er tæt på endnu en stor triumf

Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
Verdensetteren Kento Momota er klar til finalen ved World Tour-sæsonfinalen, hvor indoneser venter.

Den japanske badmintonstjerne Kento Momota er godt på vej mod at slutte året af med endnu en titel på badmintonsportens World Tour.

Lørdag formiddag dansk tid spillede verdensetteren sig i sæsonfinalens finale ved at slå Wang Tzu-Wei fra Taiwan. Lige som i sine tre kampe tidligere i turneringen vandt Momota i overbevisende stil, og han sejrede med 21-17, 21-12.

Dermed var deres semifinale marginalt mere lige end deres indbyrdes møde i gruppespillet i onsdags. Ikke desto mindre var Momotas sejr aldrig i fare.

I finalen skal han møde indoneseren Anthony Sinisuka Ginting, der i sin semifinale besejrede det kinesiske hjemmebanehåb Chen Long med 21-15, 21-15.

Momota har om nogen været spilleren, de øvrige herresinglespillere har skullet slå, hvis de har drømt om at vinde noget i 2019.

Japaneren har vundet otte turneringer på World Touren i 2019, og han er blevet asiatisk mester og verdensmester.

Danske Anders Antonsen er blandt de få spillere, der har slået Momota i 2019. Det gjorde danskeren i finalen i Indonesia Masters - den eneste finale Momota har tabt i år på World Touren.

De to mødtes også i sæsonfinalens indledende gruppespil. Her vandt Momota over Antonsen, men danskeren formåede at vinde et sæt over Momota, hvilket ingen andre spillere har præsteret i turneringen indtil videre.

Hverken Anders Antonsen eller Viktor Axelsen, der var i den modsatte gruppe, formåede at avancere til semifinalerne i sæsonfinalen, der spilles i Guangzhou.

Danmark har ikke været repræsenteret i andre kategorier end herresingle ved sæsonfinalen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

112

Flere lavede ballade i nattelivet

Annonce