Annonce
Sport

Kento Momota slutter året med endnu en stor triumf

Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix
Kento Momota var i store problemer, men vandt alligevel dramatisk sæsonfinale over Anthony Sinisuka Ginting.

Den japanske badmintonstjerne Kento Momota slutter 2019 med endnu en titel.

Søndag var han ellers i store problemer, men det lykkedes alligevel for Momota at vinde finalen ved World Tour Finals, da han slog indoneseren Anthony Sinisuka Ginting efter en kamp på næsten halvanden time.

Sejrscifrene lød 17-21, 21-17, 21-14 i Momotas favør, selv om verdensetteren blandt andet var bagud med syv point i det afgørende tredje sæt.

Momota har været spilleren, de øvrige herresinglespillere har skullet slå, hvis de har drømt om at vinde noget i 2019.

Med søndagens sejr i sæsonfinalen har japaneren vundet ni turneringer på World Touren i 2019, hvor han også er blevet asiatisk mester og verdensmester.

Undervejs i søndagens finale var årets sidste titel flere gange tæt på at glide verdensetteren af hænde.

Ginting var ikke bange for at spille med Momota og prøvede at tage initiativet i kampen. Den opskrift virkede, men Ginting manglede den sidste kynisme.

Indoneseren var i front i det meste af første sæt, før Momota kæmpede sig tilbage og kom op på 17-17. Siden genvandt Ginting momentum og vandt sættets sidste fire dueller.

Verdensetteren så ud til at have fået styr kampen i begyndelsen af andet sæt, men da Ginting vandt syv dueller i træk og gik fra 5-9 til 12-9, var overraskelsen på vej til at blive fuldbyrdet.

Bedst som Momota var under pres, viste han dog den klasse, der har sikret ham titler på stribe i løbet af i år, da han kæmpede sig tilbage og vandt sættet.

Kampen var efterhånden blevet lang, hvilket normalt ville være til næsten uopslidelige japaners fordel. Ikke desto mindre havnede Momota i store problemer i tredje sæt.

Ginting vandt otte dueller i træk og gik fra 4-5 til 12-5, hvilket lignede afgørelsen. Igen formåede Momota dog at hive sig selv op, så der var fuld kontakt igen ved 12-12.

Siden løb japaneren fra sin indonesiske modstander og sejrede til sidst, som han har gjort det så ofte før.

Dermed blev danske Anders Antonsen den eneste spiller til at slå Kento Momota i en World Tour-finale i 2019. Det gjorde danskeren i Indonesia Masters.

De to mødtes også i sæsonfinalens indledende gruppespil. Her vandt Momota 2-1 i sæt over Antonsen.

Hverken Anders Antonsen eller Viktor Axelsen gik videre fra sæsonfinalens indledende gruppespil. Danmark har ikke været repræsenteret i andre kategorier end herresingle ved sæsonfinalen, der blev spillet i kinesiske Guangzhou.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Esbjerg For abonnenter

Ny ballade i Socialdemokratiet: Sandrini kræver formand sat på plads i højhussag

Annonce