Annonce
Sønderborg

Kettingfirma genoptager gammel tradition

Et lysende juletræ er der også blevet plads til. Pressebillede

Ketting: I 1970erne og 80'erne var der autolak på Smedegade 14 i Ketting. Den nu afdøde indehaver af Ketting Autolak, Aage Espersen, var altid fuld at gode idéer til alternative og ikke mindst kreative julebelysninger.

I mange år var der op til jul placeret en stor stjerne i toppen af den høje skorsten mellem privaten og værkstedet, men da modet til at kravle op ad skorstenen med tiden aftog, blev der på gavlenden ud mod vejen placeret en opstilling, der flot blinkede med ”Glædelig jul 1977” bundet sammen af ledninger på kryds og tværs, for året efter at blive ændret til ”Glædelig jul 1978”

Den nuværende ejer af bygningerne, indehaver hos Als Bilindretning Hans Overby og hans personale, mente i år det var på tide igen lave en anderledes julebelysning midt i Ketting ud til den trafikerede landevej.

Virksomheden har i mange år været forhandlere af Variant trailere, så hvad var mere nærliggende end at udsmykke en trailer med både gavebånd og blinkende julelys løftet op i højden, så den er tydelig at se fra landevejen, med en kærlig tanke til den kvinde der har svært at finde julegaven til manden, der har alt.

I perioden frem til jul leveres alle solgte trailere med en ekstra gave og så bliver det spændende at se om der er nogle, der vælger den flot udsmykkede trailer omend den er lidt for stor til at komme under træet.

Måske nogle har et par billeder liggende fra dengang, der stadig var autolak på adressen og meget gerne med julebelysningen, for sådanne vil Hans Overby meget gerne have en kopi af.

Annonce
Højt hævet står en trailer med flot julebelysning. Pressebillede
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Christian Bøving vinder Tvprisen

Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];