Annonce
Varde

Ketty reddede byens købmandsbutik og det giver ekstra timer på jobbet

Ketty Lund Sørensen har nu været Lundes købmand i næsten to uger.  Der er noget at se til som selvstændig. Arkivfoto: Morten Nielsen
Der skal noget til at gå fra ansat til selvstændig. Ketty Lund Sørensen har da også fravalgt forsøget på at blive politiker, nu hun er selvstændig købmand.

Lunde: Der er nok at lave som selvstændig.

Den 1. maj begyndte Ketty Lund Sørensen som selvstændig købmand i Lunde ved Nørre Nebel.

Det var ikke oprindeligt Ketty Lund Sørensens plan at blive selvstændig. Den tidligere købmand Lis Vad ønskede at trække sig, men længe så det ud til, at der ikke var nogen afløser. Den ledige stilling var en reel trussel mod købmandsbutikkens eksistens.

Annonce

Men Ketty Lund Sørensen gik efter et par afslag med til at overtage købmandsbutikken, der er én af landsbyens livsnerver. Det var så butikkens redning. Ketty var i forvejen ansat i butikken.

Det skete med virkning fra 1. maj, og de første cirka to uger har været travle:

- Jeg bruger mange timer på at sætte mig ind i det hele, men forsøger at være hjemme hver dag klokken 17.00, siger Ketty Lund Sørensen.

Hun var egentlig stillet op til byrådsvalget i november i Varde Kommune. Hun skulle stå på stemmesedlen for Venstre og skulle repræsentere vælgerforeningen i Blaabjerg, hvis hun var kommet ind i byrådet. Lunde ligger i den tidligere Blaabjerg Kommune, der altså er en del af Varde Kommune nu.

- Jeg meldte fra, da jeg besluttede at overtage købmandsbutikken, siger Ketty Lund Sørensen.

Der er så kommet afløsere på stemmesedlen, der repræsenterer Venstre i den tidligere Blaabjerg Kommune. Det drejer sig om Daniel Sørensen og Ole Vad.

Flot modtagelse

Omsætningen har været god i de første to uger som købmand. Ketty har i det hele taget modtaget meget opmærksomhed i forbindelse med overtagelsen.

- Der kom mange fra både by og opland, da jeg overtog efter Lis Vad. Både Lis og jeg fik mange gaver, siger Ketty Sørensen.

Det er hun glad for, og det tyder også på en egn, der bakker op om butikken.

Den er i forvejen ejet af et folkevalgt anpartsselskab, der ejer bygningen og lejer ud til butikken på lempelige vilkår, så støtten har været der i mange år.

Det er også stillet i udsigt, at foreninger i byen vil støtte en renovering af butikken, men der er ikke sat tid på endnu.

Ketty Lund Sørensen har overtaget hele butikken, også personalet.


Der kom mange fra både by og opland, da jeg overtog efter Lis Vad. Både Lis og jeg fik mange gaver

Ketty Lund Sørensen, ny købmand


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne fra en magisk EM-aften: Danmark tævede Rusland og bragede i ottendedelsfinalen

Annonce