Annonce
Sport

Kevin Magnussen roser lokalt racer-talent: - Det er ikke urealistisk med to danskere i Formel 1

Thomas Peter/Reuters
18-årige Christian Lundgaard testede torsdag en Formel 1-racer for Renault på Hungaroring-banen i Ungarn.

Mogyoród/Hedensted: Kevin Magnussen kan inden for en overskuelig fremtid få dansk selskab i Formel 1. Det tror Haas-køreren i hvert fald selv på.

Den talentfulde racerkører fra Hedensted, Christian Lundgaard, fik torsdag en smagsprøve på bilsportens fineste klasse, da han gennemførte en for offentligheden hemmeligholdt test for Renault på Hungaroring-banen i Ungarn.

Magnussen kan godt se sin 18-årige landsmand få et sæde i en Formel 1-racer.

- Jeg tror ikke, det er urealistisk med to danskere i Formel 1, siger han til B.T.

Lundgaard kørte i alt 449 kilometer i Renault-bilen, og ifølge den unge dansker var teamet godt tilfreds med præstationen.

- Jeg satte gode omgangstider allerede fra start, og feedback fra teamet er, at de er meget tilfredse og positive. Så det har helt igennem været en fed oplevelse, siger Lundgaard i en pressemeddelelse.

Også Magnussen roser Lundgaard, der til daglig kører i Formel 3 og er tilknyttet Renault-teamets udviklingsprogram, Renault Sport Academy.

- Han har gjort det så godt, at det kun er naturligt, at han nu kommer ud og kører Formel 1, siger Magnussen, der selv befinder sig i Singapore forud for weekendens grandprix, til B.T.

Ifølge avisen, der var til stede ved torsdagens test, kørte Lundgaard i en bil fra 2017, da nye modeller ikke må bruges til testkørsler.

Lundgaard skal næste gang køre i sæsonens sidste Formel 3-afdeling, der køres i Sotji i Rusland 27.-29. september.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce