Annonce
Sport

Kevin Magnussen udgår i dramatisk løb på Silverstone

Bryn Lennon/Reuters
Der var adskillige uheld og punkteringer i søndagens Formel 1-grandprix, som blev vundet af Lewis Hamilton.
Annonce

Den danske racerkører Kevin Magnussen (Haas) måtte søndag udgå allerede på første omgang ved et dramatisk britisk Formel 1-grandprix.

Britiske Lewis Hamilton (Mercedes) vandt løbet, til trods for at han på sidste omgang måtte humpe sig i mål med en punktering.

27-årige Magnussen kom fint afsted i søndagens løb og fik klemt sig et par placeringer op på 11.-pladsen. Kort efter gik det dog galt for Magnussen.

Efter et lille sammenstød med Red Bulls Alexander Albon gled han ud i gruset og måtte dermed vinke farvel til løbet på den ikoniske Silverstone-bane.

Episoden blev efterfølgende gennemset af Formel 1-officials, og lidt senere i løbet blev det meddelt, at Alexander Albon fik en fem sekunders tidsstraf for at have været med til at forårsage et sammenstød.

Kevin Magnussen og Haas-holdkammeraten Romain Grosjean fik en tung kvalifikation lørdag, hvor de igen havde svært ved at finde farten. De to blev henholdsvis nummer 16 og 19.

På grund af straffe til andre kørere blev de dog rykket op på startlisten.

Det betød, at Magnussen startede på 14.-pladsen, hvilket i virkeligheden svarede til plads nummer 13, da tyske Nico Hülkenberg (Racing Point) kort før løbsstart måtte droppe grandprixet på grund af problemer med sin bil.

32-årige Hülkenberg skulle have erstattet mexicanske Sergio Perez, der har afgivet en positiv prøve for coronavirus.

De to Mercedes-kørere Lewis Hamilton og Valtteri Bottas, der begyndte som nummer et og to, lagde sig sikkert i front fra start i søndagens løb.

Daniil Kvyat (AlphaTauri) røg efter lidt over ti omgange ud i gruset ligesom Kevin Magnussen. Han måtte dermed også sige farvel til løbet.

Det lignede længe en stensikker dobbeltsejr til Mercedes, men på de sidste omgange gik det galt for mandskabet. Først punkterede Bottas, og han endte helt uden for pointene, da dan gled ned på en 11.-plads.

Få øjeblikke senere punkterede Hamilton også. Han havde dog sikret sig nok luft forrest, til at han lige nøjagtig kunne bevare førstepladsen.

Max Verstappen (Red Bull) kom bragende bag Hamilton, men det var lige præcis ikke nok til at hente den forsvarende verdensmester.

Mercedes har hidtil vist sig at være dominerende i toppen af Formel 1. Med andenpladsen søndag rykker Max Verstappen dog et stykke ind på Bottas.

På grund af coronapausen ser denne sæsons Formel 1-kalender noget anderledes ud end normalt. Det betyder blandt andet, at der køres to grandprixer på nogle af banerne.

Blandt dem er den knap seks kilometer lange Silverstone-bane, der igen i næste weekend lægger asfalt til et grandprix.

/ritzau/

Ben Stansall/Reuters
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce