Annonce
Aabenraa

Kevin og Morten stoppede sprit-stiv serber og tog hans bilnøgler

Det var Kevin Balle (t.v.), der resolut tog bilnøglen fra den spirituspåvirkede chauffør på Rugkobbel i Aabenraa søndag aften, da han og kammeraten Morten Jørgensen havde fulgt efter chaufføren på en længere strækning i byen. Foto: André Thorup
To snarrådige kvinder og to handlekraftige unge mænd fik sat en stopper for beruset chaufførs vanvidskørsel i Aabenraa. - Han lugtede som et værtshus, forklarer kvinden, som alarmerede politiet.
Annonce

Aabenraa: Hvad gør man lige, når man ser en slingrende varevogn og er bange for, at føreren er beruset? Man sætter da jagten ind og tilkalder politiet, så der ikke bliver sat menneskeliv på spil. Det var lige nøjagtig, hvad to mænd og to kvinder gjorde søndag aften i Aabenraa.

- Vi kom kørende mod politistationen ud ad Haderslevvej. Vi kunne se, at ham i varevognen lå helt oppe bag den forankørende og sikkert havde været helt vildt provokerende. Det så underligt ud, syntes vi, fortæller Morten Jørgensen, som var ude at køre med sin kammerat Kevin Balle.

De unge mænd fortsatte efter varevognen ud langs strandpromenaden og Aabenraa Fjord.

- Han slingrede fuldstændig, og bilisterne i den modkørende retning blinkede ad ham og måtte bremse ned. Han kørte med op til 100 kilometer i timen igennem Aabenraa, siger Morten Jørgensen, som sad bag rattet i forfølgerbilen.

Ved krydset Flensborgvej/Rugkobbel valgte føreren af varevognen for anden gang at køre over for rødt lys, da han drejede til højre ad Rugkobbel.

- Dér opdagede vi en anden bil, der var fulgt efter ham, forklarer Morten Jørgensen, som også fik kontakt med føreren.

Annonce

Adrenalin i bevægelse

Det var Randi Poulsen, der sammen med sin datter sad i den anden bil, og hun alarmerede politiet, mens de to unge mænd fortsatte eftersættelsen. Heldigvis stoppede spritbilisten pludselig på Rugkobbel kort før Tøndervej.

- Han reagerede slet ikke, da vi tog nøglen fra ham. Det gik ikke op for ham. Han var helt blæst, fortæller Morten Jørgensen, hvis kammerat, Kevin Balle, fik fat i bilnøglen.

- Adrenalinet pumpede, og det var lige før, man var i chok. Man når ikke at tænke, for han bragte bare så mange andres liv i fare. Først efter ti minutter gik det op for ham, at min kammerat havde nøglen, siger Morten Jørgensen.

Ifølge både Randi Poulsen, som foretog anmeldelsen, og Morten Jørgensen gik der 30 minutter, inden politiet nåede frem. Inden da havde den synligt berusede chauffør nåede at puffe til den ene af de unge mænd og at jagte ham for at få nøglen tilbage.

- Han var stor og kraftigt bygget, men vi fik ham stillet op af varebilen, indtil politiet kom, forklarer Morten Jørgensen om den civile anholdelse.

Kommunikationsenheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at man klokken 22.16 har modtaget besked om, at nogen kører bagved en, der kører usikkert. Klokken 22.58 får politiet en anmeldelse gående på, at man står med den formodede spritbilist, og klokken 23.01 sendes en patrulje af sted, som skulle være fremme kort efter. Patruljen omdirigeres imidlertid til en anden hændelse, og derfor sendes en anden patrulje, som er fremme 23.21.

Annonce

Hundeluftere i biljagt

Noget af et drama at havne i for Randi Poulsen, der sammen med sin datter var på vej ud for at lufte hendes nye hund.

- Vi besluttede os for at følge efter ham, fordi vi var bange for, at han ville køre nogen ihjel, siger Randi Poulsen, der resolut fulgte efter spritbilisten og de to unge mænd, da hun var kommet igennem til politiet.

Hun var imponeret, da hun så Kevin Balle løbe hen til føreren af varevognen.

- Jeg har aldrig set nogen løbe så hurtigt. Han sprang op i bilen og tog nøglen. Vi skyndte os at køre hen foran bilen, så vi spærrede både foran og bagved, forklarer Randi Poulsen, der kom så tæt på spritbilisten, at hun godt forstod, at politiet efterfølgende ikke havde brug for et alkometer.

- Det var helt vildt. Jeg tog fat i ham flere gange for at berolige ham. Han lugtede virkelig som et værtshus. Klamt, synes Randi Poulsen.

Morten Jørgensen og Kevin Balle kunne i løbet af natten til mandag levere tre videoklip til politiet som dokumentation for spritbilistens hasarderede kørsel.


Vi besluttede os for at følge efter ham, fordi vi var bange for, at han ville køre nogen ihjel

Randi Poulsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt

Smitten daler i de fleste kommuner: Kolding tager et spring i den forkerte retning

EfB

Kommentar: Nyttige øretæver til EfB

Annonce