Annonce
Sport

KFUM er atter ved fuld styrke

HADERSLEV: Team Haderslev KFUM's kvinder i 3. division var svækket af afbud i den seneste kamp mod Svendborg, og det var medvirkende til nederlaget på 19-22.

- Vi gik her helt i stå i de sidste ti minutter, fordi der simpelthen manglede udskiftningsspillere, siger KFUM's træner Leena Storm forud for søndagens hjemmekamp mod Næstved.

- Trods nederlaget er humøret fint hos pigerne, og til kampen mod Næstved er både Anne Mortensen og Sandie Nissen klar igen. Det giver os nogle flere muligheder, end vi havde mod Svendborg, tilføjer hun.

Leena Storm og assistenttræner Bo Jørgensen har set Næstved spille mod Ribe. Sjællænderne har en af de bedste playmakere i 3. division, og hun skal stækkes. Desuden råder de også over en hårdtskydende venstre back.

KFUM har tabt sine to seneste kampe og ligger nummer syv med seks point. Næstved er placeret på tredjepladsen og har ti point.

Team Haderslev KFUM - Næstved

Håndbold, 3. division, kvinder

Søndag 16.15, Haderslev Idrætscenter

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];