Annonce
Sport

KFUM kan tage afstand til bunden

HADERSLEV: Team Haderslev KFUM's kvinder kan med en sejr i lørdagens hjemmekamp mod Ribe HK tage et godt skridt væk fra divisionens bundregion.

For begge hold er det noget af en nøglekamp. KFUM er bedst placeret som nummer syv med ni point, mens ripenserne følger lige efter med otte.

- Det er en kamp, vi rigtig gerne vil vinde, siger KFUM's træner Leena Storm.

- Ribe er et ungt hold med nogle hurtige fløje, en god skytte og en farlig fintespiller. Der skal derfor fokus på benhårdt forsvarsspil. Desuden skal vi gerne have gang i kontraerne. Ribe er ikke så stærk i returløbene, tilføjer hun.

Ribe spillede senest i torsdags, hvor det på hjemmebane blev til et nederlag på 21-27 til DSIO Odense.

KFUM kommer med god selvtillid efter sejren på 27-19 over TPI Odense.

Der er afbud fra Lena Lorenzen, men ellers er KFUM i stærkeste opstilling.

Team Haderslev KFUM - Ribe HK

Håndbold, 3. division, kvinder

Lørdag 16.00, Haderslev Idrætscenter

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce