Annonce
forside

KFUM overvandt spillemæssig krise

HADERSLEV: Team Haderslev KFUM spillede i de første 25 minutter noget af sæsonens hidtil bedste håndbold. Holdet førte på dette tidspunkt med 15-8, og der var lagt op til en sikker sejr til hjemmeholdet.

I minutterne op til pausen faldt spillet dog fra hinanden. Aktionerne blev for individuelle, og aftalerne blev ikke længere holdt. Det udnyttede fynboerne til at reducere til 16-11.

Den spillemæssige krise fortsatte i det første kvarter af anden halvleg, hvor Stjernen både fik udlignet og bragt sig foran med 21-20, men i de sidste 15 minutter viste KFUM-spillerne høj moral og fandt igen de gode takter frem. Det betød afblæsning af krisen, og en sikker sejr blev kørt hjem.

- Det var flot kommet igen og lige, hvad vi havde brug for efter tre nederlag i træk, konstaterede træner Thomas Brix efter kampen.

Team Haderslev KFUM - IF Stjernen 33-29 (16-11)

Håndbold, 3. division, mænd

Mål, KFUM: Rasmus Hansen 7, Thomas Kjems 7, Christian Andersen 5, Jan Nielsen 4, Thomas Brix 3, Andreas Lund 3, Oliver Wogensen 2, Alexander Semmler 2

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce