Annonce
forside

KFUM- Spejdernes Korpslejr i Skive 24. juli - 1. august 2010

KFUM- Spejderne fra Rødekro var også med SEE 20:10 som blev afholdt på det militærets øvelsesterræn ved Skive. På Billedet er Asbjørn og Asger i gang med at lave dagens middag.

Så når lejrens ca. 16 000 deltager var i gang med at lave mad, kunne det godt lugtes. Der er også deltager med fra andre lande. I de 9 underlejre har man et samlingspunkt som er cafe og underlejer kontor, med den har også den vigtige opgave at være ladercentral for underlejrens mobiltelefoner. For de unge mennesker kan ikke undvære deres livline til omverden som er telefonen. Med den kan de gå på det trådløse net som er på lejren. Tirsdag aften var der lejer bål for hele lejren. Det skal opleves med så mange mennesker. MultiCamp har knap 1100 pladser, så hvis man har lyst kan man nå at få en eller flere overnatninger i telt eller campingvogn.

Lejeren havde mange spændende aktiviteter, som for eks. optimistjolle, kajak, og bygning af tømmerflåde, som de skulle overnatte på 500 meter fra land, hvor der var lavet en service platform med toiletter, og andet som de skal bruges. De aktiviteter med sejlads lå omkring Skive Havn.

Man kan læse mere om lejren på: www.see2010.spejdernet.dk

Mine billeder kan ses på:

www.facebook.com/album.php?aid=57209&id=1591624410&l=67c27a0d96

Og på:

www.facebook.com/album.php?aid=57211&id=1591624410&l=cdd13b2259

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce