Annonce
forside

KFUM- Spejdernes Korpslejr i Skive 24. juli - 1. august 2010

KFUM- Spejderne fra Rødekro var også med SEE 20:10 som blev afholdt på det militærets øvelsesterræn ved Skive. På Billedet er Asbjørn og Asger i gang med at lave dagens middag.

Så når lejrens ca. 16 000 deltager var i gang med at lave mad, kunne det godt lugtes. Der er også deltager med fra andre lande. I de 9 underlejre har man et samlingspunkt som er cafe og underlejer kontor, med den har også den vigtige opgave at være ladercentral for underlejrens mobiltelefoner. For de unge mennesker kan ikke undvære deres livline til omverden som er telefonen. Med den kan de gå på det trådløse net som er på lejren. Tirsdag aften var der lejer bål for hele lejren. Det skal opleves med så mange mennesker. MultiCamp har knap 1100 pladser, så hvis man har lyst kan man nå at få en eller flere overnatninger i telt eller campingvogn.

Lejeren havde mange spændende aktiviteter, som for eks. optimistjolle, kajak, og bygning af tømmerflåde, som de skulle overnatte på 500 meter fra land, hvor der var lavet en service platform med toiletter, og andet som de skal bruges. De aktiviteter med sejlads lå omkring Skive Havn.

Man kan læse mere om lejren på: www.see2010.spejdernet.dk

Mine billeder kan ses på:

www.facebook.com/album.php?aid=57209&id=1591624410&l=67c27a0d96

Og på:

www.facebook.com/album.php?aid=57211&id=1591624410&l=cdd13b2259

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce