Annonce
forside

KFUM-spiller ude resten af sæsonen

HADERSLEV: Lena Lorensen måtte i Team Haderslev KFUM's seneste kamp mod DHG, Odense udgå med en knæskade.

Efter en undersøgelse på sygehuset foreligger dommen nu. Hun har revet et ledbånd i knæet over og skal opereres. Det betyder, at hun ikke er med i resten af denne sæson.

KFUM er derfor svækket på en bagspilsplads i lørdagens hjemmekamp mod Højfyn Håndbold.

Da de to hold mødtes i første spillerunde, vandt fynboerne en kneben sejr på 27-26 efter en kamp, hvor især en mandsopdækning af Anne Mortensen slog KFUM's spil i stykker.

- Det var en situation, vi løste skidt, og jeg var ikke helt tilfreds med, at vi ikke fik to point dengang, siger KFUM-træner, Mark Boulton.

- Derfor går vi efter revanche. Højfyn er et hold uden gode skytter. De lever derfor på gennembrudsspil. Det skal vi have stoppet, tilføjer han.

Det er endnu ikke afgjort, hvem der skal afløse Lena Lorenzen.

Team Haderslev KFUM - Højfyn Håndbold

Håndbold, 3. division, kvinder

Lørdag kl. 17.00, Haderslev Idrætscenter

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];