Annonce
Aabenraa

Kidz på vej til Bornholm

Spillerne fra Sønderjyske Kidz og deres forældre er på vej til Bornholm for at spille turnering - og for at have en god oplevelse sammen med deres familier. PR Foto

Aabenraa: Landsdelens håndboldhold for børn og unge med udviklingshandicap, SønderjyskE Kidz, drager i disse dage til Bornholm, hvor familierne skal have nogle gode oplevelser og spille håndboldstævne på lørdag.

Frivillige har tjent penge ved barjobs ved "Vi elsker 90'erne", Bon Jovi-koncert og private arrangementer, og derudover har forskellige afdelinger af Lions givet økonomisk støtte til Bornholms-projektet.

Der er samlet penge ind, så alle børn sammen med deres familier har haft mulighed for at komme med på sommerhusophold, og samtidig er turen krydret med en håndboldlørdag sammen med 20 andre LykkeLiga-børn fra Granit Børn (Bornholm), Aalborg Kidz, Skjern Håndbold og Høj Kidz.

SønderjyskE Kidz modtog i august 15.000 kroner fra I.P. Nielsen Fonden til minde om Dronning Ingrid. Pengene er blevet brugt til nye træningsdragter til alle børn, og når de løber på banen i Aakirkeby hallerne, vises dragterne frem for første gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];