Annonce
Debat

Kierkegaard er værd at læse

Annonce

Læserbrev: Danmarks store, internationalt kendte Filosof Søren Kierkegaard, som levede i blot 42 år, afgået ved døden i 1855, har sat sig dybe spor. Han satte mange ord på livet. Et af hans mest berømte citater er vel "Livet forstås baglæns; men må leves forlæns".

I hans omfattende forfatterskab gjorde han en dyd ud af at tænke og forstå livet. Ingen tvivl om, at hans filosofiske tanker for mange har været afgørende til at forstå sig selv og få styr på livet. Så vi mennesker husker at leve det - livet - mens tid er ! Hans mange stærke ord og ytringer er værd at gribe om i en tid, hvor vores verden på mange områder er gået fra at være lys til en uoverskuelig, uvis fremtid. Corona-krisen har for lang tid - måske altid - ændret vores livsvilkår. Vi har næsten alle - inden corona-krisen - levet et liv med fremgang. Tænker vi blot fem måneder tilbage, så er vores vilkår i dag dramatisk ændret.Ingen tvivl om, at hans filosofiske tanker for mange har været afgørende til at forstå sig selv og få styr på livet. Så vi mennesker husker at leve det - livet - mens tid er !


Søren Kierkegaard var et sandt geni. Hans mesterværker kan dog være "svære" at læse; men det er værd at forsøge. Kierkegaards mange fine ord og tanker har aldrig været mere aktuelle end nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Annonce