Annonce
KIF Kolding

KIF afventer svar på kontraktudspil til playmaker

Jens Svane jublede midt i klyngen af KIF Kolding-spillere efter sejren over TM Tønder. Hans fremtid i klubben er stadig uafklaret. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
KIF-direktør Christian Phillip vil ikke udtale sig om Jens Svanes fremtid i klubben, men kalder playmakeren for en KIF-dreng med det rette DNA.

KIF: Jens Svane var et billede på hele sæsonen for KIF. Der blev slået nogle alvorlige skæverter undervejs, men da det hele så allermørkest ud, tog spillerne ansvaret på sine skuldre og reddede KIF endnu en sæson i ligaen.

Svane var én af dem, der gik forrest, og ifølge JydskeVestkystens oplysninger tygger han lige nu på et tilbud om en kontraktforlængelse.

Det ønsker direktør Christian Phillip ikke at komme nærmere ind på, men han vil gerne sige, at han ser Svane som en KIF'er af den rette støbning.

- Jeg ser Jens som værende et aktiv for KIF, siger Christian Phillip.

- Fordi han er KIF-dreng, han har det rette DNA, og nu har jeg brugt rigtig meget tid sammen med spillerne både i taktikrummet og i omklædningsrummet og overværet træning og så videre, og det er en spiller, som for det første aldrig er skadet, og som altid giver sig fuldt ud. Både menneskeligt og håndboldfagligt, pointerer KIF-direktøren.

Christian Phillip mener, det er vigtigt at have typer som Jens Svane i truppen.

- Jeg synes, der er en god signalværdi i det ud over det håndboldfaglige. Det er nogle af de kulturbærere, vi skal avle igen. Den nye generation af dem, der selvfølgelig også har niveauet og kan være med til at bære det fremadrettet. Jens har stået over for en hård opgave, hvor der er blevet lagt rigtig meget ansvar på en ung mands skuldre. Det er nok ikke altid gået, som han selv og vi andre har ønsket, men jeg synes virkelig, han steppede op i de sidste to kampe mod Tønder, roser direktøren.

Annonce

Tre nye på vej

Siden KIF i fredags reddede sig fri af nedrykning med en sejr over TM Tønder, har direktøren været i gang med at få de sidste aftaler på plads med de spillere, der ikke allerede har kontrakt for næste sæson.

- Mathias Daugård, Rasmus Døssing og Jeppe Larsen er der styr på, siger Christian Phillip.

KIF får efter sommerpausen tilgang af TMS Ringsted-stregen Benjamin Pedersen, AIK Stockholm-skytten Troels Vejlby Jørgensen og SønderjyskE-playmakeren Chris Jørgensen. Sidstnævnte har ikke været på banen i et halvt år, efter han pådrog sig en alvorlig hjernerystelse i forbindelse med et trafikuheld i vinter.

Kun franske Cyril Viudes forlader med sikkerhed KIF.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce