Annonce
Sport

KIF ansætter tidligere europamester som ny assistent

Lars Rasmussen har underskrevet en toårig aftale med KIF, hvor han bliver Lars Frederiksens assistent. Arkivfoto Jørgen Kirk/Scanpix

KIF har ansat den tidligere europamester Lars Rasmussen som assistenttræner på en toårig kontrakt. Han var senest cheftræner for Siófok i den ungarske dameliga.

KIF: Det bliver Lars Rasmussen, der sammen med cheftræner Lars Frederiksen skal træne KIF.

Klubben meddeler i en pressemeddelelse, at den tidligere europamester har underskrevet en kontrakt på to år som assistenttræner.

- For mig er Kolding en af de største klubber, vi har i Danmark. Kolding har været med i den absolutte top i de sidste tre årtier, og det er nok den mest kendte klub udenfor Danmarks grænser, så at kunne blive en del af en klub som denne er fantastisk, siger Lars Rasmussen i pressemeddelelsen.

Han kalder jobbet for en drømmemulighed og fortæller, at han aldrig var i tvivl, da dialogen med klubben startede.

- Lars Frederiksen og jeg er gode venner og har haft mange snakke om, hvordan vi ser håndbold, og vi deler opfattelse af, hvordan håndbold skal trænes og spilles, og jeg ved, at vi vil få et topsamarbejde. Vigtigt er også, at Lars er én, som giver mig ansvar og én, som jeg kan lære noget af, siger han.

Annonce

Jeg har altid elsket udfordringer, og det her bliver en hård men samtidig fed en af slagsen. Vi skal groft sagt til at starte forfra på alle områder

Lars Rasmussen

Anderledes profil

Som aktiv var Lars Rasmussen som nævnt med til at vinde EM med Danmark i 2008. Han spillede i flere år i tyske GWD Minden, før han vendte hjem til Danmark og Team Tvis Holstebro.

- Det har været vigtigt for mig at finde en assistenttræner, som udover faglige kvalifikationer også vil lægge meget energi i det nye KIF-projekt, siger cheftræner Lars Frederiksen.

- Samtidig søgte jeg også en med en lidt anderledes profil end mig selv. Jeg glæder mig meget til at samarbejde med Lars, og jeg er sikker på, at det er en spændende tid, vi går i møde, siger han.

Elsker udfordringer

Lars Rasmussen har tidligere været cheftræner i damehåndbold for Horsens HK, Vendsyssel, Ringkøbing og ungarske Siófok. Han glæder sig til at arbejde med KIF's trup, som han beskriver som en blanding mellem unge talenter og mere rutinerede spillere.

- Jeg har altid elsket udfordringer, og det her bliver en hård men samtidig fed en af slagsen. Vi skal groft sagt til at starte forfra på alle områder, siger Lars Rasmussen.

I pressemeddelelsen siger han, at han både er stolt og ydmyg over at få chancen som assistenttræner i KIF, ligesom han kalder Kolding for Danmarks håndboldby nummer ét.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Annonce