Annonce
KIF Kolding

KIF bekræfter tilgang af islandsk målmand

Agust Eli Björgvinsson skal vogte målet for KIF Kolding i de kommende to sæsoner. Arkivfoto: Søren Gylling

KIF KOLDING: Tirsdag kunne JydskeVestkysten fortælle, at KIF Kolding henter Agust Eli Björgvinsson i svenske Sävehof. Onsdag bekræfter KIF Kolding historien i en pressemeddelelse.

- Med tilgangen af Agust får vi en ung keeper, der allerede har erfaring fra Champions League. Han har et stort udviklingspotentiale og præsterer allerede på et højt niveau. Vi ser meget frem til at følge hans fortsatte udvikling i KIF, lyder det fra KIF-direktør Christian Phillip.

Den islandske målmand blev i sommer svensk mester med Sävehof, og han var ved VM i 2019 med i den islandske landsholdstrup. Ved dette års EM blev han siet fra efter at have været med i bruttotruppen.

- Jeg glæder mig rigtig meget til de nye udfordringer i KIF Kolding, en klub med en lang og flot historie. Jeg føler, at skiftet til den danske liga og KIF er det helt rigtige skridt for mig og min karriere samt min fortsatte udvikling, udtaler den 24-årige målmand.

Björgvinsson tiltræder 1. juli på en toårig kontrakt.

Ifølge JV's oplysninger satser KIF på at præsentere Ribe-Esbjerg-målmand Tim Winkler som den anden del af næste sæsons målmandsteam, men Winkler har angiveligt også tilbud fra Fredericia HK.

Rickard Frisk er på vej til TTH Holstebro, mens det peger mod et karrierestop for Anders Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce