Annonce
KIF Kolding

KIF Kolding-direktør om nye restriktioner: Det smadrer vores forretning

KIF Kolding kommer alligevel kun til at spille for 400 tilskuere på mandag mod SønderjyskE. Arkivfoto: Søren Gylling
KIF Kolding havde gjort klar til 2000 tilskuere til mandagens lokalopgør mod SønderjyskE. Fredagens restriktioner fra regeringen sender klubben i tovene.
Annonce

Fredag formiddag glædede KIF Kolding-administrationen sig til at kunne byde 2000 tilskuere velkommen til håndbold i mandagens kamp mod SønderjyskE.

Tre timer senere blev tæppet trukket væk under klubben, der ikke mindst bliver ramt økonomisk af de nye corona-restriktioner fra regeringen.

Det tilladte tal i de danske haller er igen nede på 500, hvilket betyder, at KIF kun må lukke omkring 400 tilskuere ind som til kampene mod GOG og Ribe-Esbjerg.

- Det her kommer til at koste kassen. Det er et spørgsmål om, om vores sponsorer gider blive ved med at sige, at det går nok, siger KIF-direktør Teddy Thye Hedegaard.

Det er næppe at gå for vidt at sige, at direktøren var rystet, da han hørte om regeringens kovending.

- Det smadrer vores forretning. Først får vi lov at lukke tilskuere ind. Så får vi ikke lov alligevel. Der er ingen konsekvens i udmeldingerne, siger Teddy Thye Hedegaard.

Han virker efterhånden lettere opgivende over for, hvordan KIF skal agere over for sine samarbejdspartnere og sine tilskuere.

- Hvordan skal vi drive virksomhed på baggrund af dette, spørger han retorisk.

Annonce

Ramt på økonomien

KIF Kolding har gennem lang tid været presset økonomisk, og de manglende indtægter fra billetsalg og salg i boderne rammer derfor klubben ekstra hårdt, fortæller bestyrelsesformand Gunnar Fogt.

- Vi er blevet lovet kompensation, men vi venter stadig på det. Vi hører intet, siger bestyrelsesformanden.

- Det kan vi ikke holde til meget længere. Hvis ikke vi snart får noget kompensation, begynder det at stramme til, understreger han.

I normale tider sælger KIF også hjemmekampene som kampsponsorater, men de indtægter har klubben heller ikke fået hidtil i denne sæson.

- Vi har heller ikke kunnet sælge kampene til sponsorer, når der kun kommer 400. De spørger, hvorfor de skal købe kampene, når de plejer at have 2500 at eksponere sig over for, siger Gunnar Fogt.

Direktør Teddy Thye Hedegaard påpeger, at de hidtidige hjemmekampe samt mandagens kamp mod SønderjyskE normalt er blandt dem, der sætter gang i tælleapparaterne i Kolding.

- Kampene mod GOG og Ribe-Esbjerg, hvor vi spillede for to gange 400 tilskuere, ville normalt trække et par tusind hver. Normalt er der dørsalg til de kampe, siger direktøren, som også må erkende, at det er umuligt at gætte på i hvor høj grad, restriktionerne har bremset salget af sæsonkort.

- Vi ved heller ikke, hvor meget det har stoppet salget af årskort.

- Folk tænker da, hvorfor de skal købe sæsonkort, når de alligevel ikke må komme ind, siger direktøren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce