Annonce
KIF Kolding

KIF Kolding gør klar til at flytte hjemmefra - men først skal der hentes point i Lemvig

KIF Kolding-træner Andreas Toudahl flytter hjemmefra med sit hold. Foto: Michael Svenningsen
KIF Kolding skal have en midlertidig hjemmebane, hvor holdet både kan træne, holde møder, spise, træne fysisk og have fysioterapeut-klinik. Cheftræner Andreas Toudahl håber, at det hele kan samles et sted i Kolding kommune.
Annonce

HÅNDBOLD: KIF Kolding-træner Andreas Toudahl arbejder på flere fronter i disse dage.

Først og fremmest skal han forberede sit hold på onsdagens ligakamp i Lemvig, der altid er et svært sted at spille.

Dernæst skal han afsøge mulighederne for, hvortil KIF kan henlægge dagligdagen, når klubben lige om lidt bliver smidt ud af Koldinghallen for at gøre plads til otte nationers træning og kampe ved EM i damehåndbold.

optakt

Håndbold, herreligaen

Onsdag klokken 18.30: Lemvig-Thyborøn - KIF Kolding

TV: TV2 Sport

JV tipper: 27-28

- Vi har en hjemmekamp, vi skal have flyttet, og vi har en dagligdag, der skal fungere. Ud over træning er der en masse ting i forhold til en fysioterapeut-klinik, mødelokaler og plads til spillerne, hvor vi kan være og have det godt mellem træningerne. Så der er nogle ting, vi skal kigge på, siger Toudahl, der efter tirsdagens træning kørte af sted for at besigtige en mulig hjemmebane.

- Det skal vi ret hurtigt have fundet ud af.

KIF-træneren påpeger, at det er meget mere end bare en bane, klubben har brug for.

- Det er jo en arbejdsplads, så det er ikke kun lige et halgulv. Der er en hverdag med møder, taktik, video og så videre. Og et sted, vi kan træne fysisk, siger Toudahl.


Det er jo en arbejdsplads, så det er ikke kun lige et halgulv. Der er en hverdag med møder, taktik, video og så videre. Og et sted, vi kan træne fysisk.

KIF-træner Andreas Toudahl


- Jeg vil jo allerhelst træne dér, hvor vi også skal spille kamp, men der er alle mulige scenarier omkring tilskuere, der skal passe, så scenariet kan også være, at vi skal træne det ene sted og spille kamp det andet sted.

- Hvis vi finder en hal, er det ikke en forstyrrelse, men en ændring. Så må man tage den derfra.

KIF-træneren kan godt glæde sig på håndboldens vegne over, at damernes EM bliver gennemført, selv om det går ud over blandt andre KIF's ligahold.

- Vi er glade for, at der kan være håndbold her i Kolding, og så er vi glade for, hvis der er andre, der står klar til at tage imod os med åbne arme, siger han.

- Det bliver i nærheden af Kolding og helst i Kolding kommune.

- Uagtet om man vil det eller ej, bliver det en anden hverdag og en anden hjemmebane, men jeg håber da, det bliver en god hjemmebane lige som her.

Annonce

Larm i Lemvig

Onsdag kører KIF til Lemvig for at spille ligakamp, og netop Lemvig har også en god hjemmebane.

- Og det mærker man i hvert fald dér. Det er måske en fordel at have en lille hal, for der er lige så mange mennesker, som hos os. Den er over halvt fyldt deroppe. Det er på alle måder en svær udebane og et godt hjemmepublikum, siger Toudahl.

- De larmer for alvor. Det er udkants-Danmark, hvor man virkelig samles for at støtte byens hold. Det er dér, vi skal vise, at vi står sammen, og at vi har roen. Også i de svære perioder. Det er også det, jeg har talt om med drengene. Vi skal gøre vores ting godt, og vi skal gøre os umage. Ellers bliver det virkelig svært. Hvis de får blot på tanden - som de senest fik i en tæt hjemmekamp mod GOG - så bliver de rigtig svære at have med at gøre. Tværtimod, hvis vi kan være dygtige og gøre vores ting grundigt - være dygtige på afleveringsspillet, vurderingsspillet og ikke mindst holde hovedet koldt - så er det også en kamp, vi kan gå op og vinde, mener KIF-træneren.

Han vil godt tage favoritrollen på sig, og han påpeger samtidig, at det netop er evnen til at være favorit, der skal være med til at føre KIF et skridt videre.

- Det vil jeg godt, men jeg er jo heller ikke mere naiv, end at hvis det afgjorde det hele, hvem der er favorit, havde vi heller ikke haft mange point i år. Så havde vi måske haft to eller fire.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce