Annonce
KIF Kolding

KIF Kolding gik i sort: Flot første halvleg blev tabt på gulvet

Alexander Morsten var sit holds bedste, og spillede for anden kamp i træk en god kamp. Foto: Ole Nielsen.
Efter en fornem første halvleg gik KIF Kolding totalt i sort efter pausen i udekampen mod Bjerringbro-Silkeborg. Hjemmeholdet vandt sikkert 37-29, efter gæsterne ellers havde været foran ved pausen.

JV I SILKEBORG: Endnu engang så det lyst ud for KIF Kolding i udekampen mod BSH, der holdet fem minutter inde i anden halvleg førte med 20-18, men så faldt det hele sammen.

Efter ti katastrofale minutter i midten af anden halvleg løb Bjerringbro-Silkeborg (BSH) fra gæsterne, og hentede en sikker sejr på 37-29.

Kampen i tal

Bjerringbro-Silkeborg - KIF Kolding 37-29 (16-17)

Stillingen undervejs: 6-3, 6-6, 12-13, 15-14, 16-17, 18-20, 25-20, 27-21, 31-25

Topscorer BSH: Jacob Lassen 10

Målscorere KIF: Alexander Morsten 7, Thomas Boilesen 5, Peter Balling 4, Andreas Væver 4, Jens Svane 3, Chris Jørgensen 3, Kristoffer Vestergaard 2

Udvisinger BSH 3, KIF 3

Læs reaktioner fra kampen på jv.dk/sport

KIF Kolding-træner Andreas Toudahl lagde fra land med to forsvars-/angrebsudskiftninger, hvor både Vetle Rønningen og Benjamin Pedersen kom ind for at for stor fysik i defensive. Det lykkedes dog alligevel BSH-playmaker Sebastian Skube, der spillede sin kamp nummer 300 for klubben, at finde Alexander Lyngaard på stregen, der kvitterede med to mål i de opgørets første minutter.

Annonce

Hjemmeholdet nåede at komme foran med 6-3 efter ti minutter, men så tog Tim Winkler fat i KIF-målet. Med tre store redninger på helt frie BSH-afslutninger, fik KIF-målmanden sendt holdkammeraterne udover stepperne og med tre forholdsvis nemme mål på bare halvandet minut, blev der bragt balance i regnskabet.

Fejlene blev pakket væk

Mængden af fejl i KIF Koldings angrebsspil var også på et langt bedre niveau end i lørdagens nederlag hjemme mod GOG. Her lavede KIF-mandskabet et hav af teknisk fejl, som gav modstanderne mange nemme mål.

Det så man stort set ikke noget af i første halvleg onsdag aften. Angrebene blev spillet med koncentration og tålmodig, og da gæsterne efter 17 minutter tog syv mod seks-spillet i brug gav det for alvor god plads til til at KIFs fløje og strege. Især Alexander Morsten forsatte de gode takter fra lørdagens kamp og scorede fem mål på lige så mange forsøg i første halvleg.

Da Tim Winkler samtidig blev ved med at tage fra på især nærskudene fra hjemmeholdet, kunne gæsterne gå til pause med en overraskende, men bestemt ikke ufortjent føring på 17-16. Her var det også værd at bemærke, at BSH ikke scorede en eneste gang på et tomt KIF-mål i de første 30 minutter

Annonce

Black out

De gode KIF-takter forsatte dog langt fra efter pausen. Gæsterne nåede lige at bringe sig foran med 20-18 fem minutter inde i anden, men så faldt det hele sammen. Først fik BSH's William Bogojevic fik gang i torden armen på venstreback og skød Tim Winkler i sænk.

Samtidig begyndte fejlene at snige sig ind i angrebet.  Det udnyttede hjemmeholdet hamrende kynisk ved at score syv mål i træk og bringe sig foran med fem. KIF-træner Andreas Toudahl tog to time-outs på mindre end fire minutter, men lige lidt hjalp det.

En ellers godt spillende Peter Balling blev læst af Johan Sjøstrand, og den svenske keeper snuppede også to KIF-straffekast fra Andreas Væver og Nicolaj Jørgensen. Det blev til næsten 10 minutter uden mål, inden Chris Jørgensen kunne reducere til 21-27.

Den slags udfald er der slet ikke råd til, hvis man vil gøre sig gældende i slutspillet, og det lærte KIF Kolding på den hårde måde onsdag aften. Det sidste kvarter af kampen blev der mest byttet mål mellem de to hold, men der var kampen for længst afgjort til BSH's fordel.

Det hele endte med 37-29-sejr til værterne, og dermed har KIF Kolding formentlig udspillet sin rolle slutspilspuljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce