Annonce
KIF Kolding

KIF Kolding henter back hos rivalerne i Århus Håndbold

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Fra næste sæson skal venstrebacken Torben Petersen tørne ud for KIF Kolding.

KIF Kolding kæmper med at komme sportsligt ovenpå efter et par turbulente sæsoner med konkurs og nedrykningsfare tæt inde på livet.

Genoprejsningsplanen får en ekstra brik på banen, når venstrebacken Torben Petersen til sommer skifter til KIF Kolding fra Århus Håndbold.

Han har fået en toårig kontrakt, oplyser KIF Kolding i en pressemeddelelse.

- Torben har i en længere periode udviklet sig til en markant profil i den danske liga, siger KIF-direktør Christian Phillip.

- Vi ser frem til at få glæde af hans store kvaliteter i de kommende sæsoner, hvor han skal være stærkt medvirkende til igen at bringe KIF tilbage mod toppen af dansk håndbold.

Den 26-årige bagspiller har spillet i Århus siden 2014, men han føler sig klar til nye udfordringer. Han siger i pressemeddelelsen:

- Jeg har fået et godt indtryk af Ulf (træner Ulf Sivertsson, red.), og den måde han vil spille på, som, jeg mener, passer godt til mig. Det, tænker jeg, kan være med til at udvikle mig yderligere.

- Og så ser jeg frem til at være med til at rykke KIF længere op i tabellen, hvor de hører til.

KIF Kolding indtager øjeblikkeligt 12.-pladsen i Primo Tours Ligaens grundspil, hvor Århus Håndbold er seks point foran på 10.-pladsen.

De otte bedste hold kommer i slutspillet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];