Annonce
Sport

KIF Kolding henter tidligere landsholdsspiller

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
KIF Kolding fortsætter oprustningen og henter rutinerede Peter Balling i TTH Holstebro fra næste sæson.

KIF Kolding forstærker sig med Peter Balling fra næste sæson, når hans kontrakt udløber i TTH Holstebro.

Det meddeler KIF Kolding i en pressemeddelelse.

Dermed forbliver den tidligere landsholdsspiller i Primo Tours Ligaen, og den 29-årige højreback har indgået en toårig kontrakt med KIF Kolding.

- Jeg glæder mig rigtig meget til nye udfordringer i Kolding - en klub der for mig er på en spændende mission. Jeg ser særligt meget frem til at tage et stort ansvar både på og udenfor banen og på den måde bidrage til missionen om at få klubben tilbage til toppen igen, siger Peter Balling i pressemeddelelsen.

TTH meddelte i oktober i fjor, at Peter Balling ville forlade klubben, når hans kontrakt udløb efter sæsonen.

Kolding-direktør Christian Phillip udtrykker i pressemeddelelsen store forventninger til samarbejdet med Peter Balling.

- Peter skal med sin enorme erfaring være med til at løfte holdet og klubben generelt, og det ser vi meget frem til, siger Christian Phillip.

TTH Holstebro er placeret på andenpladsen i herrernes bedste håndboldrække, hvor KIF Kolding i øjeblikket ligger nummer 12 med ti point.

De otte bedste klubber går videre til ligaens slutspil.

KIF Kolding har gennemlevet et par turbulente sæsoner med konkurs og nedrykningsfare tæt inde på livet.

For fire dage siden offentliggjorde klubben, at venstrebacken Torben Petersen til sommer skifter til KIF Kolding fra Århus Håndbold på en toårig kontrakt. /ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce