Annonce
Sport

KIF Kolding København halverer spillerbudgettet

I de første år som KIF Kolding København var lønudgifterne til spillerne de højeste herhjemme. Nu skal KIF-direktør Jens Boesen (i midten) og sportschef Lasse Boesen (til højre) sammensætte et billigt hold. Foto: Nils Meilvang/Scanpix

KIF Kolding København er fjernet fra Dansk Håndbold Forbunds sorte liste og må igen skrive kontrakter. Ifølge JydskeVestkystens oplysninger har mundtlige aftaler med nøglespillere været på plads længe.

Annonce

Kolding: KIF er atter ved at komme økonomisk på fode efter en sæson med manglende lønudbetalinger og manglende skattebetalinger.

Takket været en række velvillige venner af huset har klubben brugt de seneste måneder på at betale deres økonomiske udeståender, og nu har klubben fået godkendt et revideret regnskab hos Dansk Håndbold Forbund, DHF.

Dermed figurerer KIF ikke længere på forbundets sorte ledelse, og klubben kan atter skrive kontrakter.

Det er også tiltrængt, da holdet ikke umiddelbart består af mange spillere til den kommende sæson.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger har Bo Spellerberg, Cyril Viudes og Marcus Cleverly længe haft tilbud liggende, som de kan skrive under på, når KIF kom af den sorte liste.

- Jeg har ikke lavet nogen aftaler endnu, siger KIF-sportschef Lasse Boesen.

- En ting er, at vi må lave aftaler, noget andet er, at vi skal kunne betale lønninger, fastslår Lasse Boesen.

JV erfarer, at stregspiller Viudes og målmand Cleverly også er at finde i klubben i næste sæson, mens Bo Spellerberg har holdt sine muligheder åbne. Veteranen har angiveligt afventet, om der skulle dukke en mulighed op for at afslutte karrieren med et ophold i udlandet.

Det virker dog overvejende sandsynligt, at han tager endnu en sæson i KIF som støttepille i en meget ung trup.

Annonce

Seks millioner til spillere

Det bliver ikke bare en ung trup, men også en historisk billig KIF Kolding København-trup, der skal forsøge at spille holdet i næste sæsons slutspil.

JV erfarer, at sportschef Lasse Boesen får halveret budgettet til spillere i næste sæson, så den samlede lønsum vil blive bragt ned i omegnen af seks millioner kroner. Boesen ønsker ikke at bekræfte dette beløb.

- Jeg vil sige, at vi i højere grad skal skabe vore egne profiler i stedet for at hente dem ude fra, siger sportschefen.

Et bud herfra på, hvordan KIF's hold kommer til at se ud i næste sæson er Marcus Cleverly på mål, Magnus Landin og Sebastian Augustinussen på fløjene, Philip Stenmalm og Nicolas Kristiansen som backs, Bo Spellerberg som playmaker samt Cyril Viudes som angrebsstreg med Morten Bjørnshauge i forsvaret.

Lasse Boesen kan tage over for Carlos Ortega på trænerbænken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce