Annonce
KIF Kolding

KIF Kolding-målmand med kontraktudløb: Det trækker op til et nyt karrierestop

Anders Petersen er sandsynligvis i gang med den aktive karrieres sidste måneder. Foto:Yilmaz Polat
Med nye målmænd på vej til KIF Kolding er 37-årige Anders Petersen sandsynligvis i gang med sit sidste håndboldforår.

KIF KOLDING: Egentlig havde Anders Petersen allerede indstillet karrieren én gang. Ganske kortvarigt.

I stedet vendte han tilbage til KIF Kolding, da klubben, som han vandt danske mesterskaber med i perioden 2002-2011, manglede en målmand i sommeren 2018. Nu ser han frem mod sommerens kontraktudløb i en alder af 37 år. Det ligner unægtelig en ny afslutning for Anders Petersen.

- Det er der nok en chance for, smiler han skævt efter endt træning i Koldinghallen.

- Jeg ser på, om klubben har de rigtige løsninger, og så tager vi den derfra, siger han.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger præsenterer KIF den islandske målmand, Agust Eli Björgvinsson, inden længe, lige som der er forhandlinger med Ribe-Esbjergs Tim Winkler, der angiveligt også har tilbud fra Fredericia HK. Hvis KIF når frem til en aftale med Winkler, er den aktive karriere i KIF Kolding endegyldigt forbi for Anders Petersen, der virker ganske afklaret med situationen.

Annonce

Åben for nyt trænerjob

- Jeg har også en familie, jeg skal tage hensyn til, siger målmanden, der er bosat i Gråsten.

Han har det seneste år haft et bijob som målmandstræner for de danske ungdomslandshold, og han skal have en samtale med Dansk Håndbold Forbund om, hvorvidt samarbejdet skal forlænges. Han er også åben for lignende opgaver hos KIF Kolding.

- Det vil jeg bestemt ikke afvise. Jeg ser på mulighederne, siger Petersen.

Fredag møder han en af sine tidligere klubber, når KIF Kolding får besøg af TTH Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce