Annonce
KIF Kolding

KIF Kolding-træner forlanger en koncentreret indsats

Andreas Toudahl var assistenttræner i Odder til sommeren 2019. Nu møder han sin gamle klub i sin første officielle kamp som cheftræner i KIF. Arkivfoto: Ole Nielsen
Andreas Toudahl får sin officielle debut som cheftræner for KIF Kolding i fredagens pokalkamp mod Odder, hvor han tidligere var assistenttræner.
Annonce

- Man skal være dygtig og klar oven i hovedet. Dem, der tænker, at det "bare" er et 2. divisionshold, giver mig en opgave i at fortælle dem, at det er det ikke bare.

Sådan siger Andreas Toudahl inden sin første officielle kamp som cheftræner for KIF Kolding.

- Jeg har også både et håb og en forventning om, at vi vinder den kamp, og vi er store favoritter. Jeg forventer, der bliver lagt den indsats, der skal til, fastslår han.

optakt

Håndbold, pokalturneringen

Fredag kl. 19: Odder-KIF

KIF: Jens Svane er langtidsskadet efter skulderoperation

JV tipper: 18-25

Hvis KIF som ventet vinder kampen i Odder, venter ottendedelsfinalen i pokalturneringen den følgende fredag. Herfra vil KIF med held og dygtighed være to sejre fra en plads i den lukrative Final4-turnering.

- Alle, der har været i et Final4-stævne før, ved, at det er en kæmpe oplevelse både for holdet og klubben, men også for hele byen, siger cheftræneren.

Annonce

Rekordlang kamppause

Det er snart et halvt år siden, at KIF senest spillede en officiel kamp. Den lange coronapause har gjort de fleste klubber usikre på, hvor de står styrkemæssigt.

- Der er budgetteret en lille smule med, at vi ikke skal toppe nu og heller ikke fredag. Det er der mange både fysiske og tekniske grunde til. Den her lange pause har naturligt sat sine spor på spillernes fysik, og det har gjort, at det er en langsom opbygning, siger Toudahl, som sammenligner Odders styrke med 1. divisionsklubben TM Tønder, som KIF mødte i en træningskamp i mandags.

Den test vandt KIF med 25-17.

- Kvalitetsmæssigt er det ikke meget ved siden af. De lå også side om side, da turneringen blev lukket ned i foråret. Nu var jeg ude at se dem i fredags. De har fået nogle nye unge, dygtige spillere tilføjet, og så har de mistet nogen til større klubber, som man ofte gør, når man er en klub af Odders størrelse, siger Toudahl om Odder, der som håndboldby bliver klemt af Skanderborg mod vest og Århus Håndbold mod nord.

Fredag skal KIF forsøge at klemme Odder ud af pokalturneringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce