Annonce
Sport

KIF kommer på tavlen på Mors med sæsonens første sejr

KIF Kolding førte fra første til sidste minut og snuppede sæsonens første ligasejr ude mod Mors-Thy.

Håndboldklubben KIF Kolding måtte syv kampe ind i sæsonen, inden den første sejr blev en realitet.

Søndag eftermiddag udmøntede udekampen mod Mors-Thy sig i en sejr på 32-28 efter føring på 15-13 ved pausen.

Sejren betyder også, at KIF bevæger sig væk fra sidstepladsen og overlader denne til Nordsjælland, der har to point for seks kampe. KIF er noteret for tre point.

Tidligt i opgøret fornemmede man, at der lå to point og ventede for KIF. Chris Jørgensen sørgede for 7-3 efter ti minutter, og otte minutter senere udbyggede Andreas Flodman til 11-6 fra fløjen.

Mors-Thy fik dog reduceret og bragte fornyet spænding ind i anden halvleg.

Her kom KIF dog igen bedst i gang, og det begyndte for alvor at ligne en KIF-sejr, da Flodman efter ti minutter bragte sig hold på 21-15.

Han kom op på syv scoringer og blev dermed delt topscorer i kampen sammen med holdkammeraterne Chris Jørgensen og Alexander Morsten.

Sammen sørgede de for, at hjemmeholdet aldrig kom i nærheden af point.

Det var Mors-Thys tredje nederlag i træk. Holdet har fire point på 11.-pladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce