Annonce
KIF Kolding

KIF-ledelse til spillere før skæbnekamp: Kan I vente på halvdelen af lønnen?

KIF Kolding-spillerne blev bedt om at vente på halvdelen af lønnen i sidste uge. Det blev afvist. Arkivfoto: John Randeris
KIF-ledelsen tilbød spillerne halvdelen af april-lønnen inden vigtig bundkamp mod Lemvig og resten den følgende uge. Bestyrelsesformanden afviser, at udbetalingen af den sidste lønportion var afhængig af sejr i Lemvig. Klubben kæmper fortsat for at undgå konkurs.

KIF Kolding: Ledelsen i håndboldligaklubben KIF Kolding havde i sidste uge et alternativt forslag til spillerne inden udekampen mod Lemvig-Thyborøn, der kunne have sikret holdet endnu en sæson i bedste række.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger havde spillertruppen et møde med ledelsen, hvor lønnen var på dagsordenen.

Kilder fortæller til JydskeVestkysten, at bestyrelsen forsøgte at lægge pres på KIF-truppen inden kampen mod Lemvig-Thyborøn, hvor holdet med uafgjort ville have reddet sig fri fra nedrykning.

Bestyrelsen tilbød angiveligt spillerne halvdelen af lønnen for april måned, hvorefter de kunne få resten den kommende uge i tilfælde af sejr i Lemvig.

Forslaget vakte forbløffelse hos spillerne. En erfaren KIF-spiller konstaterede, at det ikke fremgik af hans kontrakt, at han skulle vinde kampene for at få løn.

Annonce

Bestyrelsesformand: En misforståelse

Bestyrelsesformand Brian Stein afviser, at forslaget var baseret på, at få spillerne til at præstere bedre i bundkampen. Ifølge ham handler det om, at KIF er meget presset økonomisk.

- Vi havde lidt knas med at skaffe de sidste bas-ører, så vi spurgte dem egentlig, om det var okay, de fik halvdelen af lønnen i tirsdags, og så ville vi overføre resten af lønnen tirsdag eller onsdag i den uge her. Det var de selvfølgelig ikke interesseret i, så de fik hele deres løn torsdag morgen, siger Brian Stein.

- Vi sagde til dem ”gå nu lige op og vind den kamp dér, og så kommer lønnen selvfølgelig i næste uge”, og det kan godt være, det er blevet fejlfortolket. Det ved jeg ikke, siger Brian Stein.

Han erkender, at klubbens eksistens fortsat er et tema. Ikke blot sportsligt i ligaen, men også økonomisk.

- Vi har haft to ting på agendaen hele året. Det var, at vi ikke skulle rykke ud af ligaen, og vi skulle ikke gå konkurs. Og vi arbejder stadig på begge dele. Det er ikke nogen hemmelighed, siger formanden.

KIF tabte i Lemvig og står foran direkte nedrykningskampe mod TM Tønder.

Første nedrykningskamp mod TM Tønder spilles fredag klokken 18.30 i Koldinghallen. Tirsdag klokken 20.45 spilles kamp nummer to i Tønder, og hvis der ikke er fundet en samlet vinder, spilles tredje og afgørende kamp i Kolding den følgende fredag klokken 21.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce