Annonce
KIF Kolding

KIF lukkede 38 mål ind mod Mors Thy: Misser mulighed for vigtige point

Jens Svane Peschardt og KIF kunne ikke sætte en stopper for Mors-Thys angreb og måtte gå fra kampen uden point i tasken. Arkivfoto: Søren Gylling
KIF Kolding er stadig det eneste hold i den bedste danske herrehåndboldliga, der ikke har samlet point i 2020. Efter et stort nederlag til Mors-Thy Håndbold er det vanskeligt at se, hvor KIF skal hente point i de kommende kampe.
Annonce

KIF Kolding: KIF tabte fredag aften 27-38 til Mors-Thy i et kæmpe nederlag. Det betyder, at holdet nu ligger side om side i stillingen med Lemvig-Thyborøn med 10 point hver. Derudover har holdet kun tre point ned til Nordsjælland Håndbold og direkte nedrykning.

Fredag kamp mod Mors-Thy var hamrende vigtig.

En skidt start på 2020 samt tre indtjente point i kalenderårets tre første kampe af de andre bundhold, som KIF er i direkte konkurrence med, har nemlig betydet, at KIF inden aftenens kamp lå tæt i bunden af stillingen med Lemvig-Thyborøn lige i hælene og Nordsjælland Håndbold kun tre point bagud på ligaens sidsteplads.

Dertil var aftenens kamp KIF’s næstsidste kamp i grundspillet, hvor modstanderen ikke er et hold fra herrehåndboldligaens aktuelle top seks.

Så KIF skulle helst hente point, hvis holdet vil holde mareridtet om nedrykning lidt på afstand.

Men der blev hurtigt smidt andre boller på suppen af Mors-Thy, der bragte sig foran 3-0 i kampens første minutter. KIF stillede op i en 6-0 formation i forsvaret, der ikke gjorde meget for at sætte en stopper for Mors-Thys angreb. Der blev løbet cirkler omkring KIF’s forsvar, og det var som om, at Mors-Thy var helt frie ved næsten samtlige afslutninger.

Richard Frisk og Anders Petersen havde ikke en chance i målet, og Mors-Thy, der snitter 13 mål per halveg slutter første af med 18 mål.

Nemmere blev det ikke af, at Kolding på et tidspunkt havde tre spillere udvist på samme tid. Her kunne man virkelig mærke kampens vigtighed, da store dele af publikum rejste sig i et raserianfald mod dommeren.

De, der ikke gjorde, klappede i stedet ivrigt i hænderne i håb om at støtte op om de fire koldingspillere, der var tilbage på banen.

Det nyttede dog ikke det store. Mors-Thy scorede et mål til 13-18 fra sin egen banehalvdel i halvegens sidste sekunder, da målet stod tomt på grund af de mange udvisninger.

Kampen i tal

KIF Kolding - Mors-Thy Håndbold

Stillinger undervejs: 0-3, 5-5, 8-8, 11-10, 15-12, 18-13(1.halveg)

23-18, 26-20, 29-20, 35-24, 38-27

Topscorer, MTH: Emil Bergholt 9

Målscorere, KIF: Andreas Flodman 9, Oliver Norlyk 3, Chris Jørgensen 3, Jens Peschardt 3, Alexander Morsten 3, Mattias Thynell 3, Frederik Gustavsson 3, Andreas Væver

Udvisninger: KIF 4, MTH 4

Annonce

En frustrerende anden halveg

Og anden halveg var en ligeså stor katastrofe, hvis man har KIF-briller på. Cheftræner Ulf Sivertsson skiftede ved pausen til en syv mod seks formation i angrebet, der med det samme blev straffet med endnu et mål fra Mors-Thys banehalvdel, inden KIF nåede at skifte målvogter Anders Petersen ind.

Ligesom i første halveg lagde Mors-Thy ud med række af hurtige mål. Kontra, fløjspil, back, ligepå. Uanset hvorfra og hvordan de afsluttede, så placerede Mors-Thy bolden i Koldings mål, og først målmand Anders Petersen og derefter Richard Frisk havde svært ved at skjule deres frustrationer. En enkelt gang var Richard Frisk nødt til at stoppe sig selv i at sparke målet ned.

Resten af holdet så mere og mere knækket ud, jo længere kampen skred frem. Det var også svært at bevare gejsten, når KIF aldrig kom tættere på end fem mål i anden halveg.

Hjemmepublikum havde ligeledes svært ved at bevare håbet. Flere gik tidligt hjem, og i kampens sidste minutter kunne man stort set kun høre Mors-Thy’s fans i Sydbank Arena.

Hvis man skal sætte en finger på noget, der gik godt for KIF, så var angrebet faktisk udmærket i det meste af kampen. KIF scorer flere mål end gennemsnit, og især Andreas Flodman var træfsikker på dagen med otte mål på elleve skud.

Det var bare ikke nok, da KIF's forsvar simpelthen blev savet midt over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce