Annonce
KIF Kolding

KIF lukkede 38 mål ind mod Mors Thy: Misser mulighed for vigtige point

Jens Svane Peschardt og KIF kunne ikke sætte en stopper for Mors-Thys angreb og måtte gå fra kampen uden point i tasken. Arkivfoto: Søren Gylling
KIF Kolding er stadig det eneste hold i den bedste danske herrehåndboldliga, der ikke har samlet point i 2020. Efter et stort nederlag til Mors-Thy Håndbold er det vanskeligt at se, hvor KIF skal hente point i de kommende kampe.

KIF Kolding: KIF tabte fredag aften 27-38 til Mors-Thy i et kæmpe nederlag. Det betyder, at holdet nu ligger side om side i stillingen med Lemvig-Thyborøn med 10 point hver. Derudover har holdet kun tre point ned til Nordsjælland Håndbold og direkte nedrykning.

Fredag kamp mod Mors-Thy var hamrende vigtig.

En skidt start på 2020 samt tre indtjente point i kalenderårets tre første kampe af de andre bundhold, som KIF er i direkte konkurrence med, har nemlig betydet, at KIF inden aftenens kamp lå tæt i bunden af stillingen med Lemvig-Thyborøn lige i hælene og Nordsjælland Håndbold kun tre point bagud på ligaens sidsteplads.

Dertil var aftenens kamp KIF’s næstsidste kamp i grundspillet, hvor modstanderen ikke er et hold fra herrehåndboldligaens aktuelle top seks.

Så KIF skulle helst hente point, hvis holdet vil holde mareridtet om nedrykning lidt på afstand.

Men der blev hurtigt smidt andre boller på suppen af Mors-Thy, der bragte sig foran 3-0 i kampens første minutter. KIF stillede op i en 6-0 formation i forsvaret, der ikke gjorde meget for at sætte en stopper for Mors-Thys angreb. Der blev løbet cirkler omkring KIF’s forsvar, og det var som om, at Mors-Thy var helt frie ved næsten samtlige afslutninger.

Richard Frisk og Anders Petersen havde ikke en chance i målet, og Mors-Thy, der snitter 13 mål per halveg slutter første af med 18 mål.

Nemmere blev det ikke af, at Kolding på et tidspunkt havde tre spillere udvist på samme tid. Her kunne man virkelig mærke kampens vigtighed, da store dele af publikum rejste sig i et raserianfald mod dommeren.

De, der ikke gjorde, klappede i stedet ivrigt i hænderne i håb om at støtte op om de fire koldingspillere, der var tilbage på banen.

Det nyttede dog ikke det store. Mors-Thy scorede et mål til 13-18 fra sin egen banehalvdel i halvegens sidste sekunder, da målet stod tomt på grund af de mange udvisninger.

Annonce

Kampen i tal

KIF Kolding - Mors-Thy Håndbold

Stillinger undervejs: 0-3, 5-5, 8-8, 11-10, 15-12, 18-13(1.halveg)

23-18, 26-20, 29-20, 35-24, 38-27

Topscorer, MTH: Emil Bergholt 9

Målscorere, KIF: Andreas Flodman 9, Oliver Norlyk 3, Chris Jørgensen 3, Jens Peschardt 3, Alexander Morsten 3, Mattias Thynell 3, Frederik Gustavsson 3, Andreas Væver

Udvisninger: KIF 4, MTH 4

En frustrerende anden halveg

Og anden halveg var en ligeså stor katastrofe, hvis man har KIF-briller på. Cheftræner Ulf Sivertsson skiftede ved pausen til en syv mod seks formation i angrebet, der med det samme blev straffet med endnu et mål fra Mors-Thys banehalvdel, inden KIF nåede at skifte målvogter Anders Petersen ind.

Ligesom i første halveg lagde Mors-Thy ud med række af hurtige mål. Kontra, fløjspil, back, ligepå. Uanset hvorfra og hvordan de afsluttede, så placerede Mors-Thy bolden i Koldings mål, og først målmand Anders Petersen og derefter Richard Frisk havde svært ved at skjule deres frustrationer. En enkelt gang var Richard Frisk nødt til at stoppe sig selv i at sparke målet ned.

Resten af holdet så mere og mere knækket ud, jo længere kampen skred frem. Det var også svært at bevare gejsten, når KIF aldrig kom tættere på end fem mål i anden halveg.

Hjemmepublikum havde ligeledes svært ved at bevare håbet. Flere gik tidligt hjem, og i kampens sidste minutter kunne man stort set kun høre Mors-Thy’s fans i Sydbank Arena.

Hvis man skal sætte en finger på noget, der gik godt for KIF, så var angrebet faktisk udmærket i det meste af kampen. KIF scorer flere mål end gennemsnit, og især Andreas Flodman var træfsikker på dagen med otte mål på elleve skud.

Det var bare ikke nok, da KIF's forsvar simpelthen blev savet midt over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce