Annonce
KIF Kolding

KIF-målmand får sin gamle guldtræner tilbage: Han kender værdierne i klubben

Målmand Anders Petersen jublede over titler, da Ulf Sivertsson senest var KIF-træner. Nu genforenes de to i Kolding. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
KIF-målmand Anders Petersen beskriver Ulf Sivertsson som en rolig og kompetent træner. Spillertruppen fik onsdag navnet på den nye cheftræner, men ved endnu ikke, hvad der skal ske med Lars Rasmussens rolle.

KIF: Anders Petersen har vundet danske mesterskaber og pokaltitler med Ulf Sivertsson som træner. Målmanden var i KIF fra 2002-2011, inden han vendte tilbage sidste sommer. Nu kommer hans gamle træner også tilbage som cheftræner.

- Ulf er en meget stille og rolig mand, som er svær ikke at holde af. Han er meget faglig kompetent og stille af natur. Han skaber en god tryghed, og han er god til at skabe sammenhold. Det var han i hvert fald dengang, så det går jeg ud fra, han stadig er, siger Anders Petersen.

- Det er ikke det samme KIF, han kommer tilbage til, som det, han forlod. Det, tror jeg, han er bevidst om. Ulf kender alle værdierne i klubben og kan bygge videre på det, der er skabt gennem mange år. Derfor tænker jeg, at det er et kæmpe scoop for klubben, at man kan prøve at bygge det op omkring ham. Jeg tænker, det er godt for klubben at få en mand ind, som kender klubben, og ved, hvad der skal til, mener målmanden, som fremhæver trænerens arbejde med unge spillere.

Annonce

Ikke informeret om Lars Rasmussen

Petersen og de øvrige spillere blev orienteret om trænerskiftet onsdag, mens den hidtidige cheftræner, Lars Rasmussen, befandt sig på ferie i Thailand. Af en pressemeddelelse fra KIF er det ikke til at tyde, om Rasmussen skal tilbage i den assistentrolle, han havde, indtil Lars Frederiksen blev fyret i begyndelsen af februar.

Har I fået at vide, hvem der skal være assistenttræner?

- Nej, det har vi ikke. Den del er vi ikke blevet informeret omkring, siger Anders Petersen.

- Lars har jo stadig et år tilbage, og hvad Lars ønsker, har han ikke kommenteret over for os spillere. Jeg ved ikke, hvad det ender ud i. Jeg tænker, at de skal have en snak omkring holdet næste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce