Annonce
KIF Kolding

KIF nyder godt af fornyet bredde

KIF Kolding er bedre rustet mod skader i den kommende sæson. Olafur Gustafsson (til venstre) kommer tidligst i kamp i oktober, mens Mathias Daugård, Martin Mauer Larsen og Jens Svane alle er friske. Arkivfoto: John Randeris
KIF Kolding-træner Ulf Sivertsson må afskrive flere spillere til pokalkampen mod Aalborg om ni dage, men han nyder godt af en større bredde end sine forgængere.

KIF KOLDING: Storsejren på 45-22 over det finske mesterhold, Cocks, viste det tydeligt.

KIF har fået et hold, der kan spille kontra. Og KIF har fået en trup, hvor der kan skiftes ud gennem hele kampen, og hvor træneren kan erstatte kvalitet med kvalitet.

Det er to af de mest opmuntrende ting set med KIF-øjne inden en sæson, der for alvor kastes i gang fredag den 23. august klokken 18.30, hvor mesterholdet og pokalvinderen Aalborg kommer til Kolding.

- Alle vil jo vise, at de skal have spilletid, siger Ulf Sivertsson om den øgede konkurrence om pladserne.

- Det var det, der var problemet sidste år. De kunne stort set ikke skifte ud, og så bliver det svært. I en tæt ligakamp bliver det afgjort i de sidste fem-ti minutter. Hvis alle er friske, har vi spillere, der kan gå ind og bidrage. Og det skal vi udnytte, understreger han.

Det gjorde KIF i søndags mod Cocks i en kamp, der var vældig opmuntrende for de mange tilskuere, der er begyndt at vende tilbage til Koldinghallen.

- Det er svært at vurdere den kamp bortset fra, at vi leverede en fantastisk kamp i 60 minutter i alle dele af spillet. Forsvar, kontra, angreb, målmand, skarphed.

Annonce

skader i kif

Fysioterapeut Anders Bruun har givet følgende status over aktuelle skader i KIF-truppen:

Olafur Gustafsson, bagspiller: Opereret i anklen for to måneder siden. Har fået fjernet noget af knoglen i ankelleddet. Ventes tilbage i slutningen af oktober.

Andreas Væver, venstrefløj: Opereret i knæet på grund af meniskskader. Småløber en anelse. Kan træne håndbold i begyndelsen af september, men det er uvist, hvornår han er kampklar.

Benjamin Suman, venstrefløj: Korsbåndsskadet for anden gang i sin korte karriere. Genoptræner efter planen, men forventes ikke på banen i denne sæson.

Jacob Groes, højrefløj: Har døjet med knæproblemer i opstartsfasen. Kan forhåbentlig træne med i den kommende uge.

Fredrik Gustavsson, venstrefløj: Fik en fod i hovedet mod Cocks og var efterfølgende groggy. Cyklede tirsdag og blev en smule utilpas. Testes for eventuel hjernerystelse.

Historisk mange kontramål

Mod Cocks scorede KIF 24 mål på 26 afslutninger efter kontra. Helt uhørt.

- Jeg tror aldrig i hele mit liv, jeg har oplevet sådan en statistik, siger Sivertsson.

Han indledte sin anden periode som KIF-træner med at præsentere spillerne for en masse nye angrebsåbninger, der nu er blevet skåret ned til en kerne.

- Vi er kommet et skridt på vejen, men der er lang vej, siger Sivertsson, der regner med, at holdet kommer til at bruge de fleste ligakampe i efteråret på at få det nye system helt ind under huden.

- Kampen mod Aalborg bliver noget helt andet. Det er en turneringskamp, der gælder noget. Men vi har ikke noget at tabe. De er storfavorit, siger han om den forestående pokalkamp.

- Hvis man kan få otte-ti kontramål, er det fint. Vi skal nok ikke tro, at vi kan få 24 igen, griner Sivertsson.

Troels Vejby Jørgensen slap fra søndagens slag på hovedet uden komplikationer, mens det er mere tvivlsomt, hvordan situationen er med den nye venstrefløj, Fredrik Gustavsson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce